Írd be, mit keresel:

Ez történik, ha egy hónapig citromos vízzel kezdjük a napot

A reggeli citromos víz gyakorlatilag már mantrává vált azok körében, akik szeretnének egészségesebben élni, na meg persze fogyni egy kicsit a nyárra. Ha citromot rakunk a vizünkbe, az állítólag jót tesz az anyagcserénknek, ráadásul a bőrünk is szebb lesz tőle. Hogy mi ebből az igazság? Társoldalunk, a Vous.hu szerzője egy hónapig letesztelte, hogy neki mennyire válik be a dolog.

Cookta - 2018.05.28.
Ez történik, ha egy hónapig citromos vízzel kezdjük a napot

Nagy Niki világéletében nagyon keveset ivott, sokszor még a napi 1 liter víz sem volt meg, ami pedig azért elég alapvető ahhoz, hogy úgy-ahogy működni tudjon a szervezet. Ezért nagyjából egy hónapja elhatározta, hogy egy kicsit feljebb tornázza a vízbevitelt, hát mégis minden fitneszguru azt mondja, hogy az egészség itt kezdődik, megfelelő hidratálás mellett ehetünk bármit, meg mozoghatok, amennyit akarunk, nem fogunk tudni úgy formálódni, ahogy szeretnék. Meg persze fáradtak és nyűgösek leszünk.

Mert ezt csinálja a szervezettel a vízhiány: a folyadékot a testünk a leginkább létfontosságú szerveinkre tartogatja, ezért onnan von el, amit nem tart annyira fontosnak. Így lehet, hogy ha nem iszunk eleget, akkor megfájdul a fejünk, fáradtak, levertek leszünk, és a gondolkodásunk is lelassulhat. Hosszú távon viszont már komolyabb problémák is felléphetnek, a vízhiány közrejátszik emésztőrendszeri betegségek kialakulásában, az ízületi fájdalmakban, sőt bizonyos szívbetegségek megjelenésében is.

Szóval úgy gondolta, hogy éppen itt az ideje annak, hogy kicsit többet igyon ő is, főleg azért, mert reménykedett, hogy kicsit éberebb is lesz tőle – mégse ihat meg három bögre tejeskávét minden nap, annyira azért az sem egészséges. A csapvizet annyira nem szereti, de ha már tényleg mindenhonnan az jött szembe vele, hogy a citromos víz mennyire egészséges, úgy döntött, hogy összeköti a kellemeset a hasznossal, és minden reggelt egy jó adag citromos langyos vízzel kezdi.

Niki tapasztalatait, technikáit és tippjeit részletesen itt találjátok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.