Írd be, mit keresel:

Újkrumpli héjában, ropogós sajttal és snidlinges szósszal

Végre van olyan újkrumpli is a piacon, aminek az ára láttán nem kapok szívinfarktust. Imádom, pontosabban nálunk mindenki, szerintem mindenhol hasonlóan van ez, most ő kapott főszerepet.

Cookta - 2018.05.29.
Újkrumpli héjában, ropogós sajttal és snidlinges szósszal

A petrezselymes sült újkrumplinál mindenki a kicsi darabokat keresi, amelyek kicsit roppanósra sülnek, de a most következő recepthez pont a közepesekre lesz szükség. Meg némi sonka, zöldség, sajt kell hozzá…

Mindenki ízlése szerint variálhatja a tölteléket, nekem most ezek kerültek a kezembe, szerintem mindenki hűtőjében ott lapulnak, de nagyon jól variálható!

Forrás:
Hajós Ágnes

Héjában sült töltött újkrumpli snidlinges szósszal

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg közepes méretű újkrumpli
  • 10 dkg sonka
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 paradicsom
  • 1 nagy szál újhagyma zöldjével együtt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál vaj
  • kb. 3 nagy evőkanál tejföl
  • só, bors

A mártáshoz:

  • 4 evőkanál aprított snidling
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 nagy gerezd fokhagyma összenyomva
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A krumplikat lobogó vízben héjastul megfőzzük. Kivéve levágjuk a hosszabb oldal harmadát, ezekről leszedjük a héjat, összetörjük. Mélyedést kaparunk a krumpliba, ezt is az előzőekhez adjuk. Hozzákeverünk 10 dkg sajtot, az apróra kockázott paradicsomot és az apróra vágott petrezselymet és újhagymát, a megolvasztott vajat és annyi tejfölt, hogy masszává álljon össze. Sózzuk, borsozzuk.

A krumplikat egy tepsire ültetjük mélyedéssel felfelé, megsózzuk (ha nem akar megállni, az alját vágjuk egyenesre). Belekanalazzuk a keveréket, megszórjuk sajttal, majd 220 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt rápirul.

Közben a mártáshoz valókat összekeverjük, fogyasztásig behűtjük, majd a sült-töltött krumplikkal tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.