Írd be, mit keresel:

5 tévhit a kávézásról, amit ideje elfelejteni

Ha reggel, akkor kávé, ha délutáni kajakóma, akkor kávé, és a baráti találkozások sem maradhatnak el kávézás vélkül. Mégis hiába isszuk egész nap, még mindig nagyon sok tévhit tartja magát a kávézással kapcsolatban. Itt az idő leszámolni velük!

Cookta - 2018.05.30.
5 tévhit a kávézásról, amit ideje elfelejteni

1. tévhit: A délutáni kávé álmatlanságot okoz

Ne a kávéra fogjátok, ha nem tudtok aludni: az ebéd után nem sokkal elfogyaszott kávé semmiben nem befolyásolja az esti alvást – a koffein ugyanis átlagosan 4-7 óra alatt ürül ki a szervezetből.

2. tévhit: A kávé kijózanít

Pár pohár bor, aztán egy jó erős kávé? Van egy rossz hírünk: az alkoholt csak egy dolog üríti ki a szervezetből, mégpedig az idő. Lehet, hogy egy csésze kávétól energikusabbnak és józanabbnak érezzük magunkat, de ez csak a stimuláló hatás miatt van.

Ja, és még egy rossz hír: a kávé a másnaposságot sem gyógyítja.

A kávé és a fogyás, a gyerekek és a szívbetegség kapcsolatáról itt olvashattok még 3 tévhitről >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.