Az egyik legegyszerűbb, egyszersmind a legnagyobb sikerekkel kecsegtető recept ez az epres-fehércsokis párna, pár perc munkával elképesztően finom házias és rusztikus süti. A tészta ropogós és morzsálós, a töltelék krémes, egyszerre gyümölcsös és csokis, mesésen finom, és tényleg gyerekjáték elkészíteni.

A készen kapható leveles tészta az egyik legnagyobb ajándék, amit a modern technológiának köszönhetünk. Hosszan eltartható frissen, fagyasztható is, amikor pedig valamilyen gyors süti, pite, falatka kell, percek alatt sós és édes ételekhez is remekül használható. Jó belőle mindig tartani otthon, hogy például ilyen zseniálisan egyszerű és finom kis falatkák készülhessenek.

A ropogós-omlós párnákba friss eperből készült püré és fehér csokoládé került, nagyon jól passzolnak egymáshoz, krémes, lágy töltelékké sülnek a tésztaburokban, és bár a süti első ránézésre munkaigényesnek tűnhet, egyáltalán nem az, igazi maceramentes finomság, ami 10 perc alatt összeállítható, és tényleg abbahagyhatatlanul finom!

Gyors epres-fehércsokis leveles párna

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 20 dkg eper
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és a vaníliás cukorral, valamint az étkezési keményítőbel összeturmixoljuk. A fehér csokoládét kockákra tördeljük.

A leveles tésztát kiterítjük, négyzetekre vágjuk, a felét sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, a széleit lekenjük felvert tojással. Mindegyik közepére 1-1 kocka csokit tszünk, majs 1-1 teáskanálnyi eperpürét. A maradék tésztalapocskákat éles késsel középen bevágjuk 3-4 helyen, majd az epres-csokis lapokra tesszük, és a széleken villával lenyomkodjuk, végül lekenjük a felvert tojással.

160 fokos sütőbe téve kb. 20 perc alatt szép pirosra és illatosra sütjük, a sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd langyosan vagy teljesen kihűlve tálaljuk.