Írd be, mit keresel:

Egyedényes gnocchi kiadósan, padlizsánnal és ricottával

A gnocchi az egyik legjobb villámfogás, laktató és kiadós, készen is beszerezhetjük elég jó minőségben, és már csak egy kis szószt kell összedobni mellé. Most zöldséges változatban készült, de nem paradicsomosan, mint a leggyakrabban, hanem tejszínnel, ricottával és padlizsánnal, ráadásul egyetlen serpenyőben, pofonegyszerűen!

Cookta - 2018.06.06.
Egyedényes gnocchi kiadósan, padlizsánnal és ricottával

A gnocchit a legtöbben – a tésztához hasonlóan – sós vízben főzik ki, majd a szósszal összeforgatva tálalják, de ha elég laza a szósz, akkor bátran ebben is megfőzhető, még sokkal finomabb is, mert a krumpligombóckák beszívják a szósz aromáit, ugyanakkor a gnocchi keményítőtartalma besűríti a szószt, így tökéletes lesz a végeredmény.

Így készítve kiadós és krémes, egyszerű és laktató, most padlizsánnal, tejszínnel, ricottával és kevés aszalt paradicsommal készült, tele van ízekkel, nagyon egyszerű és gyors, nem utolsó szempont, hogy egyetlen edényben készül, így a mosogatással sem kell bajlódni túlságosan!

Egyedényes padlizsános-ricottás gnocchi

Hozzávalók:

  • 50 dkg konyhakész gnocchi
  • 2 szál újhagyma
  • 5-6 szárított paradicsom olajban eltéve + 2 evőkanál a levéből
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg ricotta
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 teáskanál morzsolt kaukkfű
  • 1 teáskanál morzsolt bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés: A padlizsánt és az újhagymát megtisztítjuk, a padlizsánt 1 centis kockárta vágjuk, a az újhagymát és a szárított paradicsomot apróra vágjuk.

A paradicsom olajából 2 evőkanálnyit felforrósítunk egy serpenyőben, rádobjuk a padlizsánt és az újhagymát, és időnként megkeverve 4-5 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszerekkel, majd a tejszínnel felöntve fedő alatt 7-8 percet pároljuk. Hozzáadjuk a gnocchit, átforgatjuk, és 4-5 percet főzzük még fedő alatt, majd a ricottát rámorzsoljuk, és fedő alatt még 3-4 percet hagyjuk saját gőzében párolódni.

Ezután tálaljuk, ízlés szerint sajtot reszelhetünk rá, de anélkül is finom és laktató.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.