Meleg nyári estéken az egyik legjobb frissítő ital a fröccs, aminek szerencsére az elmúlt években rengeteg izgalmas változata is megjelent, gyümölcsökkel vagy az oly népszerű Aperollal felturbózva. Most egy mennyei málnás változat következik, ami a kerti partijaink sztárja lehet.

Az Aperol egy narancsos-gyógynövényes likőr, önmagában nagyon édes, de fröccsbe, koktélba téve nagyon kellemessé, üdévé varázsolja a kényeztető frissítőket. Élénk, szinte rikító színét a narancshéjnak köszönheti, a likőrökhöz képest nem túl magas, 15%-os az alkoholtartalma, de azért könnyen a fejbe száll édességének köszönhetően, illetve ha pezsgővel, habzóborral keverjük, akkor különösen.

Az Aperol Spritz klasszikus változatban is mindig sikert arat, de ha szeretnénk feltenni az i-re a pontot, akkor készítsük gyümölcsös verzióban. A málnával például tökéletes párost alkotnak, akár fagyasztott málnát is használhatunk hozzá, ami "jégkocka" funkciót is kaphat ebben az esetben, és mire az italt elkortyoljuk, felolvad, és jó kis csemege lesz a végére, de az alábbi recept alapján eperrel, szederrel vagy áfonyával is kipróbálható - nem fog csalódást okozni.

Aperol Spritz málnával

Hozzávalók személyenként:

  • 1 dl habzóbor
  • 3 cl Aperol
  • 2 cl málnaszörp
  • 4-5 szem málna
  • pár levél menta
  • 1 dl szóda
  • jég

Elkészítés: A málnaszörpöt és az Aperolt pohárba öntjük, összekeverjük, felöntjük a habzóborral, majd jeget, málnát és néhány szem málnát adunk hozzá. Ízlés szerint egy kis szódával lazíthatjuk, ha könnyedebb italra vágyunk.