A bundás kenyér régi kedvenc, de általában sósan készül, a világ más tájain viszont inkább édesen szeretik, ami nem meglepő, mert mennyei finom, főleg ha meg is van töltve, például olvadós krémsajttal és friss eperrel...

Pofonegyszerű, olyan finom, mint egy süti, pikk-pakk elkészül - az eper szezonjában mindenképpen érdemes legalább egyszer kipróbálni ezt az epres-krémsajtos töltött bundás kenyeret. Vaníliás, illatos, belül finoman megolvad a krémsajt, és kellemesen átitatja a kenyeret, míg kívül roppanósra pirul, miközben az egészet átjárja az eper csodás aromája.

Nagyon fontos, hogy az édes bundás kenyeret ne olajban, hanem mindig csak kevés olvasztott vajban süssük, így szépen tud pirolni, és nem szív be felesleges zsiradékot, a vajtól pedig nagyon finom illatos és lágy ízű lesz!

Édes epres bundás kenyér

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet toast kenyér vagy kalács
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál vaj
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg eper

Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, vékony szeletekre vágjuk. A krémsajtot 2 csomag vaníliás cukorral kikeverjük, a tojásokat egy tányérba felütjük, egy csipet sóval és 1 csomag vaníliás cukorral villával felverjük.

A kenyérszeleteket megkenjük a krémsajttal, minden második szeletet kirakunk eperszelettel, ráborítunk egy krémsajtos kenyérszeletet, finoman összenyomkodjuk, majd megforgatjuk a tojásos keverékben.

Serpenyőben mindig csak egy kevés vajat olvasztva oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a bundás kenyereket, majd azon melegében tálaljuk, kínálhatunk még mellé friss epret, aki édesebben szereti, mézzel vagy juharsziruppal meglocsolhatja...