Írd be, mit keresel:

Caprese csirkemell – könnyű sült csirke olasz módra

A nyár egyik legnagyobb élménye, legalábbis nekem, a caprese saláta, a legegyszerűbb és a legjobb: mozzarella, paradicsom és bazsalikom triója, amit most csirkemellel egészítettem ki könnyű, alakbarát és komplett fogássá. Isteni, egyszerű, szerintem nem lehet nem szeretni!

Cookta - 2018.06.20.
Caprese csirkemell – könnyű sült csirke olasz módra

A caprese salátát nálam nyáron csak a kovászos uborka múlja felül, mindkettő magában is tökéletes, a paradicsom-mozzarella-bazsalikom hármasa viszont tovább is gondolható egy könnyű, nyári fogássá egy kis csirkemellel felturbózva.

A szokásos sajt-paradicsom kombináció most egy sült csirkemellel párosult, ami ha jó fűszeres is, szerintem az egyik legifnomabb összeállítás. És nem csak akkor, ha az ember fogyókúrázik, de tény és való, hogy diétás étrendbe is bőven belefér.

Forrás:
Hajós Ágnes

Caprese csirkemell

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 csirkemellfilé
  • 2 mozzarella golyó
  • 2 paradicsom
  • maréknyi friss bazsalikom
  • só, bors, morzsolt oregánó
  • olívaolaj

Elkészítés: A csirkemelleket hosszában magunk elé fektetjük, keresztben fél centinként bevagdossuk, de nem teljesen, az alsó egy centin maradjon egyben. Mindenhol bedörzsöljük sóval, borssal és az oregánóval, beléjük masszírozunk pár evőkanál olívaolajat.

A mozzarellákat és a paradicsomokat is fél centisre szeleteljük, a sajtról leitatjuk a nedvességet. A bazsalikomlevelekkel együtt elosztjuk a húsok vágataiban, majd tepsire ültetjük, melléjük locsolunk 1-2 dl vizet.

Forrás:
Hajós Ágnes

180 fokos sütőbe toljuk kb. fél órára (sütőfüggő). Addig sütjük, míg a sajt megolvad, itt-ott megbarnul, addigra a hús is átsül.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk, de a legjobb friss salátával.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.