Írd be, mit keresel:

Frissítő krémleves 5 perc alatt – avokádóval, főzés nélkül

Az avokádó-krémleves igazi nyári főnyeremény: egészséges, 5 perc alatt elkészül, főzni sem kell, frissít és hűsít, folyadékpótlónak sem utolsó, bársonyosan krémes, és ízlés szerint sokféle módon fűszerezhető.

Cookta - 2018.06.17.
Frissítő krémleves 5 perc alatt – avokádóval, főzés nélkül

A szuperzöldségek közé sorolt avokádó vitathatatlanul nagyon egészséges, tele van rostokkal, értékes, telítetlen zsírsavakkal és kimondottan alacsony a glikémiás indexe, így hosszan eltelít, kimondottan ajánlott diétába illesztve is. Ha levest készítünk belőle, akkor érdemes alaplével és egy kis joghurttal összeturmixolni, ami lehet akár növényi joghurt is, ha laktózmentes vagy vegán étrendbe szeretnénk beilleszteni, az alaplevet pedig készíthetjük akár bio kockából is, ha épp nem áll rendelkezésre házi készítésű.

Ehhez a krémleveshez nagyon jól passzol egy kevés fokhagyma és citrom, ezek mellett pedig érdemes zöldfűszerrel megbolondítani. Ha kaporral vagy mentával ízesítjük, akkor még frissebb és üdébb, de aki nem kedveli, bazsalikommal vagy petrezselyemmel is készítheti, esetleg friss korianderrel – bár ez is a megosztóbb zöldfűszerek közé tartozik…

Joghurtos avokádó-krémleves

Hozzávalók:

  • 2 érett avokádó
  • 1 citrom
  • 8 dl zöldségalaplé
  • 1,5 dl görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • maréknyi friss zöldfűszer – petrezselyem, koriander, bazsalikom, kapor, menta ízlés szerint
  • só, bors

Valamint:

  • friss uborka és paradicsom levesbetétnek

Elkészítés: Az avokádókat félbevágjuk, a húsukat egy kanállal kiemeljük, kikaparjuk, turmixba tesszük. A fokhagymát meghámozzuk, az avokádóhoz reszeljük a citrom héjával együtt, majd a levét is hozzáfacsarjuk. A zöldfűszert finomra vágjuk, és a joghurttal együtt a turmixba tesszük, majd az alaplé felével felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és krémesre turmixoljuk, majd annyi alaplevet adunk még hozzá, amennyire sűrűn vagy hígan szeretjük a levest.

Hűtőbe tesszük fél órára a mixerben, hogy az ízek összeérjenek, és kellemesen hűs legyen a leves. Közben paradicsomot és uborkát darabolunk, amit levesbetétként kínálunk a leveshez, majd tálalás előtt még egyszer kissé összeturmixoljuk a krémlevest, és tányérokba merve kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.