Írd be, mit keresel:

A legjobb nyári hűsítő desszert: citromos sajttorta, de fagyi!

Az utóbbi években egyre népszerűbbek a kicsit összetettebb fagyik, amelyek valamilyen klasszikus sütemény vagy torta jeges változataként hódítanak. Igazából nagyon is jó ötlet, mert sokkal több íz és textúra találkozik így a fagyiban, mint ennél a citromos sajttorta ihlette isteni nyalakodnivalónál is.

Cookta - 2018.06.21.
A legjobb nyári hűsítő desszert: citromos sajttorta, de fagyi!

Mondjuk egy sima citromfagyira sem mondanánk nemet a nagy melegben, de a sajttortás változat sokkal krémesebb, lágyabb, ugyanakkor üdítően friss, ráadásul benne huncutkodnak a piskótadarabkák is… Házilag 10 perc alatt összedobható, pofonegyszerű, és bármikor előkaphatjuk a fagyasztóból akár délutáni nassként, akár ünnepi alkalomra, egy kicsit jobban felöltöztetve, némi tejszínhab és díszítés kiegészítésével.

Fagyialapként zseniálisan működik a sűrített tej és a tejszín kombója, cukor sem kell hozzá, jól felverve fagyasztva is krémes marad, és gyakorlatilag bármilyen ízesítőt adhatunk hozzá, mindent elbír a gyümölcstől a csokin át a merészebb kombinációkig, a lényeg, hogy zsírosabb és jól behűtött tejszínt használjunk, mert az verődik fel igazán habosra, könnyűre, ami a jó fagyi legfontosabb szabálya, ha fagyigép nélkül készítjük.

Citromos sajttorta fagyi

Hozzávalók:

  • 3 dl hideg tejszín
  • 15 dkg sűrített tej
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 2 nagyobb citrom
  • 5-6 babapiskóta

Valamint:

  • 2 dl hideg tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom

Elkészítés: A jól behűtött tejszínt keverőtálba öntjük, és elektromos habverővel elkezdjük felverni, majd amikor már könnyű és krémes állagú, hozzáadjuk a sűrített tejet és a szobahőmérsékletű krémsajtot, és simára keverjük. Hozzáreszeljük a citromok héját, hozzáadjuk a kifacsart levüket, ezzel is elkeverjük, majd beletördeljük a piskótát, és egy spatulával összeforgatjuk. Egy lezárható műanyag dobozba tesszük, és a fagyasztóba tesszük 6-8 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára.

Tálalás előtt a 2 dl hideg tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral lágy habbá verünk, a citromot felkarikázzuk. A fagyit kelyhekbe vagy tálkákba gombócoljuk, a vaníliás tejszínhabbal és a citromkarikákkal koronázva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.