Írd be, mit keresel:

Vegán csokihab abból, amit eddig mindig kiöntöttél – igazi varázslat!

Igazi varázslat, ami a csicseriborsó levével történik, ha eddig ti is kiöntöttétek mindig, tegyetek egy próbát - isteni csoki mousse készülhet belőle. Olyan az egész, mint valami mágia, csodás módon felverhető, és könnyű, selymes mousse készíthető vele, ráadásul egészségesebben, vegán változatban!

Cookta - 2018.06.23.
Vegán csokihab abból, amit eddig mindig kiöntöttél – igazi varázslat!

A konzerv csicseriborsó jó barátunk, rengeteg tartalmas és egészséges étel alapja lehet, raguk, levesek, burgerek és persze az isteni hummusz fehérjegazdag és allergénektől mentes hozzávalója, ráadásul olcsó és ma már bárhol beszerezhető, csomó időt, munkát és energiát spórolunk azzal, ha konzerves formában vásároljuk, és a felhasználáskor a legelső mozdulat, hogy szűrőbe öntjük, és alaposan lecsöpögtetjük, a lé pedig hopp, el is tűnik a lefolyóban… Pedig igazi kincs, ugyanis csodás módon úgy viselkedik, mint a tojásfehérje: gyönyörűen fel lehet habbá verni!

Aki kételkedik, az csak egy csipet sót és pici cukrot, valamint 5 percet szánjon rá, hogy meggyőződjön róla, milyen állagú és ízű a csicseri levéből felvert hab, majd ha az eredmény meggyőző, akkor keverje csak össze egy kis olvasztott étcsokival. Az eredmény szerintünk döbbenetes, teljesen könnyű és lágy krém a végeredmény, ami 2-3 óra hűtés után lesz tökéletes, kicsit dermedtebb, selymes mousse állagú, ráadásul vegán, laktóz- és gluténmentes étrendbe is beilleszthető, kellemesen krémes és nagyon csokis.

Könnyű csoki mousse csicseriborsó levéből

Hozzávalók:

  • 1,7 dl konzerv csicseriborsó leve – ez kb. 1 doboz 400 g-os kiszerelésből nyerhető ki
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 2 teáskanál barna cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • csipet só

Elkészítés: A konzerv csicseriborsót felnyitjuk, leszűrjük, a levét felfogjuk, hagyjuk 10 percet jól lecsöpögni. A csicserit máshoz használjuk, a levét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót, és elektromos habverővel elkezdjük felverni. Amikor már fehér és kezd keményedni, hozzáadjuk a barna cukrot, és tovább verjük, amíg fehér és kemény lesz, meglátszanak a habverő rajzolta körök a habban – nem lesz olyan fényes és csúcsos, mint a tojásfehérje, de majdnem.

Közben a csokoládét felkockázzuk, és vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és hagyjuk kézmelegre hűlni. Ezután a csokoládét a habhoz adjuk, és egy spatulával összeforgatjuk, amíg teljesen homogén, selymes krémet kapunk. Poharakba osztjuk, és hűtőben 3-4 órát pihentetjük, majd ízlés szerint reszelt csokival, friss gyümölccsel vagy granolával, aprított csonthéjasokkal meghintve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.