Írd be, mit keresel:

Tömör gyönyör csokitorta – omlós, krémes, ellenállhatatlan

Igazi csokiimádó desszert, belül krémes és lágy, kívül finoman omlós, nem lehet nem imádni, ráadásul nagyon egyszerű, és különlegessége, hogy joghurt az alapja, ettől lesz olyan rezgős, valósággal szétomlik a szájban...

Cookta - 2018.06.24.
Tömör gyönyör csokitorta – omlós, krémes, ellenállhatatlan

Durván csokis, nem túl édes, nagyon gazdag és selymes változata ez a csokitortának, roppant egyszerű elkészíteni, hiszen a nedves és a száraz alapanyagokat két tálban össze kell keverni, majd az egészet elegyteni, és már mehet is a sütőbe. Ha igazán gyorsan akarunk haladni, akkor a nedves hozzávalókat érdemes összemelegíteni a mikróban, de ha nem akarunk mikrózni, akkor a csokit és a vajat gőz fölött érdemes felolvasztani, majd úgy hozzáadni a nedves keverékhez.

Fura módon ennek a csokitortának alapja sima joghurt, de nem érződik az ízén, a csoki és a kakaópor teljesen átveszi a dominanciát, nem kell hozzá tojás, és az alaptésztát érdemes egy kis reszelt narancshéjjalés rummal megbolondítani, hogy még teltebb, gazdagabb ízű legyen ez a fantasztikus állagú, krémes csokitorta.

Omlós-krémes csokitorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg joghurt
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 cl rum
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 narancs reszelt héja
  • 20 dkg barna cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • csipet só
  • 10 dkg fehér csokoládé a tetejére

Elkészítés: A joghurtot, a vajat, a rumot, a barna cukrot és a vaníliát egy mikrózható keverőtálba tesszük, hozzáreszeljük a narancshéjat, beletördeljük az étcsokoládt, lefedjük egy frissen tartó fóliával, és mikróban 800 Watton 4-5 perc alatt összemelegítjük, közben egy másik tálban száraz alapanyagokat – a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a csipet sót – összekeverjük.

A joghurtos-csokis keveréket egy kézi habverővel simára keverjük, majd két részletben hozzáadjuk és belekeverjük a száraz keveréket. Kikent, lisztezett 23 centis kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett 30-35 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk 30 percet hűlni, majd a peremet leemelve hagyjuk teljesen kihűlni. Ízlés szerint porcukorral meghintve vagy olvasztott fehércsokival meglocsolva tálaljuk, de egy kis vaníliafagyitól sem sértődik meg ez a nagyon szaftos, lágy belsejű csokitorta.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.