Írd be, mit keresel:

Nyári kedvenc: joghurtos kevert süti cseresznyével

Egyszerre könnyű és szaftos, kimondottan puha tésztájú ez a joghurtos kevert tészta, ami pofonegyszerűen összeállítható, és gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel gazdagítható. Most cseresznyével készült, a tésztának pedig egy kis vanília és gyömbér ad isteni aromát.

Cookta - 2018.06.25.
Nyári kedvenc: joghurtos kevert süti cseresznyével

Gyors, kiadós, napokig friss és puha, laza kevert tésztát készíthetünk pár perc alatt a legegyszerűbb hozzávalókkal, és gyakorlatilag bármilyen bogyós gyümölccsel feldobva tökéletes kis nyári süti kerekíthető belőle minimális munkával. Az összeállítás pikk-pakk megvan, viszont aránylag hosszasan kell sütni, mert nagy a tészta nedvességtartalma a benne lévő joghurt és némi olaj miatt, de megéri, mert a végeredmény isteni finom, lágy és szaftos.

Az alaptészta nagyon jól fűszerezhető is a gyümölcshöz passzoló tetszőleges fűszerrel, de keverhetünk bele pár kanál kókuszreszeléket, darált vagy darabolt mogyorót, diót, sőt akár csokidarabkákat is, ha még variálni szeretnénk – biztos, hogy minden változattal hatalmas sikert zsebelünk be, annyira finom!

Joghurtos kevert süti cseresznyével

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3,5 dl joghurt
  • 1 dl olaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csapott teáskanál őrölt gyömbér
  • csipet só
  • kb. 35 dkg cseresznye

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és elektromos habverővel jó habosra, szinte fehérre felverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, és ezekkel is simára keverjük. Egy másik tálban elkeverjük a száraz alapanyagokat – a lisztet, a sütőport, a sót és a gyömbért -, majd a joghurtos alaphoz adjuk, és a habverővel ezt is simára, krémesre összekeverjük.

Egy kisebb tepsit vagy sütőtálat kikenünk olajjal – vagy kibélelünk sütőpapírral -, és a masszát beleöntjük, majd belepotyogtatjuk a leszárazott, kimagozott cseresznyét.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 40-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.