Írd be, mit keresel:

Újkrumpli salátának – kiadós, könnyű, nyárias

Az újkrumplival nem lehet betelni, annyira finom, és nemcsak sütve készíthető, hanem salátának is ideális. Gyors, laktató, egyszerű és könnyű - mi mást kívánhatnánk egy jó nyári salátától? Önmagában tökéletes köretnek, egy kis fehérjével feldobva pedig egytálételnek is megállja a helyét. Most egy kis füstölt makréla is került bele, ami egészen elvarázsolta, rém egyszerű, mégis különleges.

Cookta - 2018.06.25.
Újkrumpli salátának – kiadós, könnyű, nyárias

A füstölt halak valahogy sosincsenek fókuszban, sőt hajlamosak vagyunk megfeledkezni róluk, a füstölt lazac inkább ünnepeken jön szóba, a sprotniból nagy néha készül egy szendvicskrém, a füstölt makréla pedig alig ismert, pedig isteni finom, jó árban beszerezhető egyre több hiper-szuper üzletlánc hűtőpultjából vákuumozott csomagolásban. Nagyon kellemes az íze, magas a fehérjetartalma és különösen sok benne az ómega-3 zsírsavak mennyisége, még a többi halhoz képest is.

Aki szívesen ismerkedne ezzel a nagyon finoman füstös és egészséges hallal, annak barátkozásként tökéletes lehet ez a saláta, önmagában érvényesül a hal, istenien illik hozzá a lilahagyma, illetve az öntet savassága.

Újkrumplisaláta füstölt makrélával

Hozzávalók:

  • 50 dkg újkrumpli
  • 20 dkg (fagyasztott) zöldbab
  • 2 szép paradicsom
  • 1 fej újhagyma
  • 1 kisebb füstölt makréla
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • só, bors

Elkészítés: Az újkrumplit alaposan megmossuk, ha kisebb szemű, akkor félbe, ha nagyobb, akkor kockákra vágjuk. Vizet forralunk, sózzuk, hozzáadjuk az újkrumplit, és 8-10 perc alatt puhára főzzük, közben félidőben hozzáadjuk a zöldbabot is. Közben a lilahagymát meghámozzuk, féélbe, majd vékony szeletekre vágjuk, a paradicsomot felcikkezzük, az öntethez a dijoni mustárt az olívaolajjal és a balzsamecettel simára kikeverjük, sózzuk, borsoz őrölünk hozzá, és 1-2 evőkanálnyi vízzel hígítva elkeverjük.

Ha megfőtt az újkrumpli és a zöldbab, leszűrjük, salátástálba tesszük, meglocsoljuk az öntet felével, hogy jól magába tudja szívni.

A füstölt makréla bőrét az egyik oldalon lefejtjük, letépkedjük a húst, ha szálkát találunk, azt gondosan eltávolítjuk, majd kiemeljük a gerincet, és a hal másik felének húsát villával leválasztjuk a bőrről.

A saltátstálba halmozzuk az előkészített paradicsomot, lilahagymát és makrélát, meglocsoljuk a maradék öntettel, óvatosan összeforgatjuk, és még langyosan tálaljuk – de akár be is hűthetjük, úgy is nagyon finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.