Egy pohár hűs rozé, fehérbor vagy fröccs a nyári esték kihagyhatatlan kelléke, és akkor igazán frissítő, ha tényleg jól behűtjük az italokat, de még így is viszonylag gyorsan felmelegednek. A jégkocka helyett azonban mással is frissíthetjük őket - például fagyasztott gyümölccsel. De limonádéhoz vagy jeges teához sem utolsó!

A nyár csupa bolondság, így a frissítő italainkat is érdemes bolondá tenni. A fagyasztott gyümülcs, szörp vagy gyümölcspüré nemm csak hűsíti, de meg is vadítja az italainkat, legyen szó limonádéról vagy esti fröccsről, pohár borról.

A finom, gyümölcsös borok, fröccsök, de limonádék mellé is jól paszol a gyümölcs, és ha fagyasztva használjuk őket, akkor kellemesen lehűtik az italainkat, de nem vizezik fel, mint a sima jégkocka. Ja partita készülünk, akkor kiadósabb a gyümölcsöket szétosztani jégkockatartóba, esetleg 1-2 levél friss menta, bazsalikom vagy citromfű levelével, nagyon mutatós és ízekben in különlegessé teszi az italt, de amúgy a simán lefagyasztott bogyósok - meggy, málna, eper, cseresznye vagy szeder is szuper jégkocka helyett, persze pár levél friss zöldfűszert hozzádobva még finomabb és különlegesebb.

Néhány ötlet:

  • cikkekre vágott őszibarack, nektarin tálkában vagy tacskóban lefagyasztva
  • málna, szeder, áfonya, meggy, eper vagy más bogyós gyümölcs magában vagy vagy pár friss mentalevéllel jégkockatartóban lefagyasztva
  • apróra kockázott görög- vagy sárgadinnye magában lefyaszatva - vagy pürésítve, jégkockatartóban
  • de akár ezek kombinációja is
  • ducira áztatott mazsola lefagyasztva
  • bodzaszörp lefagyasztva jégkockatartóban
  • bármilyen gyümölcs pürésítve, jégkockatartóban kifagyasztva
  • Aperol jégkorckatartóban megfagyasztva

Ha magunk ennyire nem is készülünk előre, fagyasztva is kaphatóak gyümölcskeverékek - ezeket is bevethetjük jégkocka helyett!