Nyáron a sütés nélkül készülő desszertek a legjobbak, főleg, ha jól be vannak hűtve. A sajttorta tipikusan ilyen, de ha nem akarunk pepecselni egy egész tortával, készíthetünk golyóbisokat a krémsajtos masszából, piskóta- vagy kekszmorzsában megforgatva isteni és egyszerű desszert magunknak, de kerti partin is nagy sikert arathatunk vele.

A frissítő, hűsítő kis sajttorta-golyó zseniálisan egyszerű, percek alatt elkészíthető, és a falatnyi bonbonokat nem lehet nem imádni. Akkor igazán finom, ha egy kis gyümölcs is kerül bele - esetünkben málna, de akár áfonya, ribizli, eper is tökéletes hozzá. Mindenképpen érdemes pár órát a hűtőben pihentetni, hogy a massza formázhatóvá dermedjen, utána pedig eldönthetjük, hogy keksz vagy piskóta morzsájába forgatjuk bele - egészségesebb változathoz akár zabpelyhet is használhatunk.

A hempergetéshez használt morzsának sem árt, ha kicsit megbolondítjuk - itt reszelt citromhéj került hozzá, de fahéj, narancshéj vagy akár kókuszreszelék, reszelt csoki is tökéletes hozzá, érdemes akár több változatban is kipróbálni, mert isteni!

Málnás sajttorta-golyó

Hozzávalók:

  • 30 dkg natúr krémsajt - szobahőmérsékletű
  • 5 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • maréknyi friss málna
  • 1,5 dl tejszín
  • 8-10 babapiskóta
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés: A szobahőmérsékletű natúr krémsajtot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát, és elektromos habverővel alaposan kikeverjük, majd a málnát is hozzáadjuk, és ezzel is összekeverjük, nem baj, ha összetörik, úgy veszi fel a krémsajt a gyümölcs ízét.

A hideg tejszínt habbá verjük, a felével fellazítjuk a krémsajtot, majd a maradékot is hozzáadva összeforgatjuk. Fóliával letakarjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen, és formázható legyen.

Közben a babapiskótát egy késes robotgépbe tördeljük, hozzáreszeljük 1 citrom héját, és finom morzsásra őröljük.

A megdermedt masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, és meghempergetjük a citromos piskótamorzsában. Jót tesz neki, ha 1-2 órát még hűtőben pihentetjük, de akár azonnal is tálalható, ízlés szerint friss gyümölcsöt kínálhatunk még mellé.