Írd be, mit keresel:

3 napig jó hűtős vegán palacsinta

A palacsintatésztát bekeverni tényleg nem nagy kunszt, de előfordulhat, hogy nincs kedvünk mindig pepecselni vele. Ez a vegán változat előre bekeverhető, 3 napig vígan elvan a hűtőben egy befőttes üvegben, és elég, ha sütés előtt az állagát egy kis növényi tejjel a megfelelő állagúra igazítjuk.

Cookta - 2018.07.10.
3 napig jó hűtős vegán palacsinta

Nagyon finom, puha és illatos kis pufi palacsinták ezek, a recept titka az almapüré, ami számunkra kicsit szokatlanabb alapanyagnak tűnik, de nagyon egyszerűen elkészíthető házilag is, ha néhány meghámozott és felkockázott almát sima vízben megpárolunk, majd pépesítünk, de kapható drogériában, bioboltban, sőt a német négybetűs szupermarketekben is. Ez adja a puhaságát és lágyságát a tésztának, ez pótolja a tojást, de kiválthatjuk őrölt lenmag és víz keverékével is, igaz, akkor kicsit más lesz a palacsinták állaga.

A bekevert tésztát megsüthetjük egyszerre, a maradékot lefagyaszthatjuk, és kivétel után kenyérpirítóban felfrissíthetjük, vagy a nyers tésztamasszát a hűtőbe tehetjük, 3 napig vígan elvan, és bármikor percek alatt süthetünk belőle ínycsiklandó kis pufi palacsintákat.

Vegán amerikai palacsinta

Hozzávalók:
Száraz alapanyagok:

  • 15 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2-3 evőkanál barna cukor

Nedves alapanyagok:

  • 2 dl növényi tej + kevés az állag korrigálásához
  • 1 teáskanál almaecet
  • 6 evőkanál almapüré – vagy 2 evőkanál őrölt lenmag 6 evőkanál vízzel kikeverve, 5 percet pihentetve
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 teásskanálnyi olaj vagy kókuszzír a sütéshez

Elkészítés: A száraz és a nedves alapanyagokat külön-külön összekeverjük, majd a száraz hozzávalókat a tejes-almás keverékhez adjuk, összekeverjük, és annyi növényi tejjel lazítjuk, hogy sűrű, de folyékony tésztát kapjunk.

Olajjal vagy kókuszzsírral kikent forró serpenyőbe 2-3 evőkanálnyi adagokat teszünk, és addig sütjük, míg a tetején buborékok, lukacskák jelennek meg a sütőportól, majd egy lapáttal alányúlva megfordítjuk, és a másik oldalon is 3-4 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Azon melegében tálaljuk, lekvárt, friss gyümölcsöt, növényi joghurtot, mogyorókrémet kínálhatunk mellé ízlés szerint.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.