Írd be, mit keresel:

Mozzarellás töltött csirke ropogós bundával, sütőben sütve

Rántott és ropogós, de csak egész pici olaj kell hozzá, ráadásul olvadós sajt és csupa mediterrán finomság lapul a belsejében, a hús maga pedig szaftosra és omlósra sül - ez az egyik legjobb csirkés fogás, ami létezik, ráadásul elkészíteni is egyszerű.

Cookta - 2018.07.15.
Mozzarellás töltött csirke ropogós bundával, sütőben sütve

Olvadós mozzarella, füstölt sonka és aszalt paradicsom a tölteléke ennek a fantasztikus csirketekercsnek, ami kicsontozott csirkecombbal és sovány mellel is készíthető, ha tehetjük, inkább a comfilét válasszuk, mert ezzel még szaftosabb, de mellel is működik, a sajt belülről ezt is nagyon finom szaftossá teszi, miközben a bunda kívül jó ropogósra sül.

A trükk annyi, hogy egy serpenyőben a bundázott húsroládokat csak körbepirítjuk egészen kevés olajban, majd a sütőben sülnek készre, így ropogós bunda készül minimális zsíradékkal, a hús nagyon porhanyós, és minden falatot átjár a sajt, a füstölt sonka és az aszalt paradicsom zseniális ízkombinációja.

Mozzarellás-sonkás töltött csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkecombfilé
  • 4 szelet füstölt sonka
  • 1 golyó mozzarella
  • 4 nagyobb olajban eltett aszalt paradicsom
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • só, bors

Valamint:

  • 2 tojás + 2 evőkanál tej
  • liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz
  • 3-4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A csirkecombfiléket két frissen tartó fólia között vékonyra kiklopfoljuk, így nem repkednek a húsdarabkák, könnyebben elmosható a deszka és a klopfoló, illetve úgyis szükség lesz még a fóliára. A hússzeleteket az alsó fólián hagyjuk, mindkét oldalon sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük oregánóval és fokhagymaporral. Rácsípkedjük a mozzarellát az előkészített húsokra, rárakjuk az aszalt paradicsomot és a füstölt sonkát, majd a fólia segítségével szorosan feltekerjük, a két végét összecsavarjuk, és lehetőség szerint 1 órára a hűtőbe tesszük, így könnyebben tudunk majd dolgozni velük.

A bundázáshoz a tojásokat egy tányérba felütjük, csipet sóval és a tejjel villával felverjük, két másik tányérban lisztet és zsemlemorzsát készítünk elő. A töltött csirkecombokat kicsomagoljuk a fóliából, a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában megforgatjuk, vagyis klasszikusan bepanírozzuk.

Egy olyan serpenyőben, ami a sütőbe is betehető 3-4 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, és a csirketekercsek minden oldalát szép aranybarnára elősütjük, két villával időnként megforgatva, majd 160 fokos sütőbe tesszük, és 25-30 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve azonnal tálalhatjuk, salátával, párolt vagy sült zöldséggel, krumplipürével – egyszeráűen minden jól passzol hozzá, annyira finom!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.