Írd be, mit keresel:

A szép és ragyogó bőr jó barátai és ellenségei

Akármilyen csodakrémeket használjunk is, a szép, feszes, egészséges és ragyogó arcbőrért mindenekelőtt a táplálkozással tehetünk. Összegyűjtöttük, mit érdemes és mit nem ajánlott fogyasztani bőrünk szépsége érdekében.

Cookta - 2018.07.16.
A szép és ragyogó bőr jó barátai és ellenségei

Nyáron a mérsékelt napozás és a jó levegő, no meg persze a vakáció alatti pihenés, feltöltődés és kikapcsolódás is jót tesz a bőrünknek, de ha még nem jutottunk el szabadságra, ha szeretnénk felkészíteni a bőrünket a napozásra vagy épp megőrizni a már elnyert szép barna színt, egyes ételekkel és italokkal ezeknek kedvezhetünk – vagy épp árthatunk, nem mindegy tehát, hogy fogyasztjuk-e ezeket.

Ezeket szeressük!

Köztudott, hogy a béta-karotin a szép bőr és a barnulás első számú barátja, így a sárgarépa és minden narancsszínű zöldség és gyümölcs fogyasztása akánlott, legyen az citrus, sárgabarack, de még a mangó, a papaya és az édesburgonya is bőven ide sorolható, de valójában más alapanyagok, például a spenót és a sóska is nagyon jótékony hat a hámrétegre.

A ragyogó és feszes bőr felelőse a C-vitamin is, így citromos víz, limonádé bátran fogyasztható, sok C-vitamin van a friss paprikában és petrezselyemben is, szuper a kivi, a narancs, a málna és az áfonya, de még a paradicsom is.

A kurkuma is csodásan hat a bőrre, bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatású és magas antioxidáns tartalommal bír, fiatalító hatást is tulajdonítanak neki, fűszerként is fogyaszthatjuk, de tehetjük akár limonádéba, teába is, de készíthetünk belőle "csodaitalt", úgynevezett aranytejet is.

A szép bőrhöz elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás, ami naponta legalább 2 liter víz nőknek, de meleg időben ennél jóval többet is érdemes inni, hiszen ilyenkor sokkal többet párologtatunk észrevétlenül! Ha unjuk már a vizet magában, ízesíthetjük is házilag, ehhez tippeket itt találtok >>

Ezeket kerüljük!

A kávé és különféle alkoholok nem tesznek jót a bőrnek, de különösen a finomított és a mesterségesen adalékokkal készülő ételeket érdemes kerülni, így az cukorkákat, süteményeket, fehér kenyeret és a különféle gyárilag előállított kész és félkész ételeket, de emellet nem árt tudni, hogy a drasztikus diéták sem tesznek jót, például ha túl kevés zsiradékot fogyasztunk, mert ez a bőr idő előtti öregedéséhez vezethet.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.