Írd be, mit keresel:

Filléres, villámgyors és isteni: csilis-citromos babkrém

Filléres, villámgyors és isteni finom, mártogatósnak és szendvicskrémnek is remek, frissítő, laktató, vegán és mindenmentes - mindezeket tudja ez a szuperegyszerű kis kence, ami hasábokra vágott friss zöldséggel a legfinomabb!

Cookta - 2018.07.19.
Filléres, villámgyors és isteni: csilis-citromos babkrém

Igazi közösségi étel a mártogatós, a kerti partikon, grillezéseken, pikniken mindig ezeknek van a legnagyobb sikere. Hasábokra vágott sárgarépa, uborka, esetleg zsenge karalábé és szárzeller a legjobb hozzá, ropogós és egészséges, de persze grissini, pita vagy pirítós is tökéletes mellé. Olyan lazázós, beszélgetős, barátságos dolog, amivel nem lehet mellényúlni.

Ehhez a mártogatóshoz a legegyszerűbb főtt babkonzerv volt az alap, ami azért jó, mert megspórolható vele a száraz bab áztatása és hosszas főzése, így pedig pénz, idő és energia is, a konzerv változatban pedig csak bab, víz és só van, tartósítószert és semmilyen adalékot nem tartalmaz, leszűrve pedig pár perc alatt kész is belőle a friss és pikáns mártogatós, fehérjedús, mindenmentes, citromosan és csilisen igazán ínycsiklandó – de persze más ízvilágra is hangolható.

Csilis-citromos babkrém

Hozzávalók:

  • 1 konzerv (400g) főtt fehér bab
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál tahini (szezámkrém)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • csilipehely ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítés: A babot leszűrjük, késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, a fokhagymát reszelve vagy zúzva adjuk hozzá, és krémesre, selymesre mixeljük. Az állagát korrigálhatjuk kevés olívaolajjal vagy 1-2 kanál vízzel, ha szükséges. Tálkába tesszük, és hagyjuk legalább fél órát pihenni, hogy az ízek kicsit összeérjenek.

Ízlés szerint mártogatósként kínáljuk hasábokra vágott zöldségekkel, pirítóssal vagy pitával.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.