Írd be, mit keresel:

3 tipp és 2 recept a tökéletes olaszos kávéhoz

A kávérajongók már tudják, hogy egy jófajta kávéból sokkal többet ki lehet hozni, mint egy forró feketét. A Nespresso kávénagykövete, Márkosi Balázs most néhány tippet árul el, hogy a kávézás az íz-, illat- és kávéélmény mellett felfrissülést és különlegességet is jelentsen.

Cookta - 2018.07.20.
3 tipp és 2 recept a tökéletes olaszos kávéhoz

1. Kávézz mediterrán módra!

A mediterrán országokban nagy hagyománya van az igazi, jéggel készült jegeskávénak és a növényi italos változatoknak is. A görögök például frappét, felhabosított, jéggel lehűtött tejeskávét isznak. Olaszország kedvence a nyári kávézók shakeratója – az intenzív fekete jeges változata egy kis cukorral és jéggel, shakerben összerázva, illetve a mandulaitallal elkészített salentina jegeskávé.

Caffé Shakerato

Először tegyél 3 g cukrot egy shakerbe, majd készíts 40 ml kávét, és öntsd rá először azt, hogy könnyebben felolvadjon a cukor. Ezután rakd bele a jeget is (3x30g), és jól rázd össze őket. Már kész is az igazi olasz hangulatot idéző Caffé Shakerato.

Caffé Shakerato

Caffé Shakerato
Forrás:
Nespresso

2. Játssz a jéggel!

Ahogy hűl a kávé, úgy jelennek meg benne vagy épp tűnnek el a különböző ízjegyek, ezért lehet más íze ugyanannak a kávénak forrón és jéghidegen. Ha egy igazán jó jegeskávét szeretnél, nagyméretű, legalább 30 grammos jégkockákra öntve készítsd el a kávét. A nagy jégkockák ugyanis rögtön bezárják az ízeket, a maghőnek köszönhetően pedig nem vizezik fel a kávét.

Caffé alla Salentina

Tegyünk a pohárba jeget (2x30g), majd mandulaitalt, a tetejére pedig rétegezzünk cukorszirupot, és végül 25 ml kávét. Tálaláskor érdemes üvegpoharat használni, abban mutat a legszebben a rétegezett Caffé alla Salentina.

Caffé alla Salentina

Caffé alla Salentina
Forrás:
Nespresso

3. Hűsítsd magad otthon vagy akár útközben is!

Ha rendelkezésedre állnak a megfelelő kiegészítők, otthon is percek alatt elkészítheted a hangulatodhoz leginkább illő, mediterrán stílusú jegeskávédat. Ha útközben jegeskávéznál, italos palackban vagy termoszban magaddal is viheted a nyári italokat.

Olasz életérzés testközelből – akár hűvösebb időben is

A Nespresso új, Olaszország inspirálta kávéi jég nélkül, melegen fogyasztva új, izgalmas oldalukat mutatják meg, ezért érdemes kísérletezni az Ispirazione Shakerato és Ispirazione Salentina kapszulákkal! Az olasz ízvilágú kávékkal pedig most könnyedén a csizma formájú országba repítheted magad – szó szerint! A Nespresso nyereményjátékával ugyanis Te is eljuthatsz Olaszországba, a tudnivalókról itt találsz bővebb információt >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.