Írd be, mit keresel:

Tejkrémes puding pofonegyszerűen, személyre szabható recepttel

A mahalabiya zseniális desszert, nem más, mint egy arab eredetű, egyiptomi gyökerekkel bíró tejkrémes puding, aminek az alapja szuperegyszerű, csak tej, étkezési keményítő és cukor kell hozzá, de igazán ellenállhatatlanná a fűszerezés és a feltétek teszik, ezt viszont ízlésünk és kedvünk szerint variálhatjuk. Ezerarcú, mennyei, selymes kanalazgatni való - nem lehet nem szeretni...

Cookta - 2018.07.21.
Tejkrémes puding pofonegyszerűen, személyre szabható recepttel

Hófehér, hűsítő, lágy és selymes, sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk, tulajdonképpen tej, étkezési keményítő és cukor főzete, ami pár óra alatt tökéletes pudingos állagot kap a hűtőben. Hagyományosan narancsvirágvízzel vagy kardamommal ízesítik, de vaníliával, fahéjjal, kókusszal is isteni finom, a végső ízesítést pedig a feltét adja meg, ami nyáron ideálisan idénygyümölcs, és hogy kis ropogósság is legyen benne, valamilyen olajos mag – pisztácia, mandula vagy dió – is kerül a tetejére darálva vagy durvára vágva.

A lényeg, hogy nagyon egyszerű, kiadós, a cukor más édesítővel is kiváltható, így gluténmentes és diétás étrendbe is beilleszthető, hűsítő kis krémes finomság, érdemes rá elcsábulni!

Mahalabiya – tejkrémes puding

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 5 evőkanál kukoricakeményítő
  • 6 dkg cukor vagy más édesítő – ízlés szerint
  • 2 evőkanál narancsvirágvíz – vagy más fűszer, ízesítő, amit szeretünk
  • 3 evőkanál tejszín
  • friss málna és durvára vágott pisztácia a tetejére

Elkészítés: A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt és a cukrot, hidegen simára keverjük, majd tűzre tesszük, és folymatosan kevergetve felforraljuk, majd néhány perc alatt sűrűsödésig főzzük. Hozzáadjuk a narancsvirágvizet vagy más ízesítőt, fűszert, illetve a tjeszínt, hogy még krémesebb legyen, elkeverjük, majd poharakba, tálkákba vagy kelyhekbe öntjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd a hűtőbe téve 2-3 órát pihentetjük, hogy kellően rezgősre, pudingosra dermedjen.

Tálalás előtt málnával és durvára vágott pisztáciával – vagy más gyümölccsel, olajos maggal – díszítjük, így kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.