Egy selymes, csupa vitamin és egészséges italnál nincs jobb, amivel indulhatna a nap, a gyümölcsös turmix ehhez a legjobb és legfinomabb, de akár egy krémes, könnyű mousse is ideális lehet. Egyszerű és nagyszerű, ehhez ajánlunk most 3 ötletet növényi tejekkel, vegán változatban - mert mindig érdemes variálni, és új ízeket, kombinációkat kipróbálni!

Bogyós gyümölcsös turmix

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 3 dl szójatej vagy más növényi tej
  • 1 banán
  • 30 dkg fagyasztott vagy friss bogyós gyümölcs - eper, áfonya és szeder
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés: Vágjuk a banánt nagyobb darabokra, majd helyezzük a turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt. A maximális sebességen 30 másodpercig turmixoljuk, vagy addig, míg a keverék krémessé válik.

Forrás:
AdeZ

Zöld smoothie

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 5 dl mandulatej vagy más növényi tej
  • 1 nagyobb, érett körte
  • 1 avokádó
  • maréknyi bébispenót
  • 1/2 teáskanál spirulina - ha még egészségesebb és zöldebbre szeretnénk

Elkészítés: Hámozzuk meg, csumázzuk kis és vágjuk a körtét nagyobb darabokra. Az avokádóból távolítsuk el a magját, kanalázzuk ki a héjából. Minden hozzávalót helyezzünk a turmixgépbe, és maximális sebességen turmixoljuk 30 másodpercig, vagy addig, míg a keverék simává és krémessé válik.

Forrás:
AdeZ

Gyömbéres málna mousse ropogós granolával

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 5 dl zabtej vagy más növényi tej
  • 1 teáskanál agar-agar por
  • 10 dkg málnadzsem
  • fél teáskanál friss, reszelt gyömbér

A granolához:

  • 5 dkg zabpehely
  • 2 dkg szezámmag
  • 2 dkg napraforgómag
  • 3 dkg szeletelt mandula
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés: A málnahabhoz öntsük a tejet és az agar-agar port egy lábasba, és egy habverővel keverjük őket össze. Majd kezdjük el melegíteni a tűzhelyen, és kevergetve főzzük 5 percig. A folyékony keveréket öntsük át egy üvegtálba (minél nagyobb, annál gyorsabban fog megszilárdulni a krém). Mikor langyos, tegyük a hűtőbe, hogy még sűrűbbé váljon.

A megdermedt keveréket tegyük egy turmixgépbe a málnadzsemmel és a reszelt gyömbérrel, majd addig turmixoljuk, míg könnyű és habos lesz. A kész keveréket töltsük bele poharakba, és helyezzük a hűtőbe.  

A granolához melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyünk sütőpapírt egy tepsire. Egy tálban finoman keverjük össze a zabpelyhet, szezámmagot, napraforgómagot, szeletelt mandulát, a sót és a vaníliát. A folyékony kókuszolajat és a mézet adjuk hozzá a keverékhez, keverjük jól össze, majd kanalazzul át a tepsire, és tolljuk be az előmelegített sütőbe 10-12 percre. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálaláskor a ropogós granolát a málnás hab tetejére szórjuk, néhány szem friss málnával még finomabb.

Forrás:
AdeZ

Forrás: AdeZ