Írd be, mit keresel:

Így kerül kevesebb időbe (és vízbe) a mosogatás

Elképesztően sok édesvizet használunk el teljesen feleslegesen – a legtöbben bele sem gondolunk, hogy milyen mennyiség folyik ki szó szerint a kezeink közül minden egyes nap. Ennek egy nagy részét a mosogatás teszi ki, de néhány tippel sokkal kevesebb időbe és vízbe is kerülhet ez az egyébként elkerülhetetlen napi tevékenység.

Cookta - 2018.07.29.
Így kerül kevesebb időbe (és vízbe) a mosogatás

Érdemes tudni, hogy a Föld vízkészletének mindössze 3 százaléka édesvíz – ez nagyon kevés. Jelenleg 7,5 milliárd lakosból 2,3 milliárd már ma sem jut elegendő vízhez, ötven év múlva ez a mennyiség növekedhet, és a teljes lakosság 40 százalékát érintheti. Az édesvízkészlet kétharmada jégben, hóban van, így a Föld vizének gyakorlatilag csupán 1 százaléka a közvetlenül felhasználható. Ennek nagy részét mezőgazdasági és ipari célokra fordítják.

Az emberi használatra maradt csekély mennyiségű víz pazarlása megdöbbentő arányokat mutat. A WHO egy tanulmánya szerint egyetlen csésze kávé előállításához 140 liternyi vízre van szükség, 1 kg marhahúséhoz pedig 16 ezer literre. Emellé minden egyes nap rengeteg vizet pazarolunk feleslegesen, mert nem figyelünk arra, hogy ne folyassuk a vizet akkor, amikor nem használjuk.

Itt van például a mosogatás – egy kis odafigyeléssel felére lehetne csökkenteni a mosatlan mennyiségét, és ezzel az elhasznált vizet is, ehhez találtok 4 praktikus tippet itt >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.