Írd be, mit keresel:

Joghurtos palacsinta egyszerűen, pillekönnyű tésztával

Nagyon puha és könnyű tésztájú, vaníliaillatú csodás kis pufi palacsinták ezek, a légiességének titka a natúr joghurt, ami a palacsintatésztát sűrűvé, de mégis lazává teszi. Pikk-pakk elkészíthető, sőt akár előre is bekeverhető, ha például reggelire szánjuk, mert pihentett tésztával még finomabb!

Cookta - 2018.07.30.
Joghurtos palacsinta egyszerűen, pillekönnyű tésztával

Hihetetlenül egyszerű, de annál finomabb ez a palacsinta: nem kell méricskélni hozzá, a joghurtos pohárral adagolható hozzá a liszt és a víz, a többi hozzávaló pedig kanállal, és akkor igazán finom és pehelykönnyű, ha legalább egy órát hagyjuk állni a hűtőben, sütés előtt, de ez akár lehet egy egész éjszaka is. Nagyon könnyű bánni a tésztával, gyerekjáték a sütése és a forgatása is, nem tapad, gyorsan sül, az egész pár perc alatt megvan.

Az alaptésztába most vanília került, ami már sülés közben mennyei illatokkal tölti be a konyhát, de ízlés szerint tehetünk bele kis fahéjat, reszelt citromhéjat, evőkanálnyi egész mákot vagy darált mandulát, diót, ha ízesíteni szeretnénk, mert úgy is nagyon finom.

Joghurtos palacsinta pillekönnyű tésztával

Hozzávalók:

  • 2 kis pohár (150 g) natúr joghurt
  • 2 pohár liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • 2 nagyobb tojás
  • 1/2 pohár víz
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés: A száraz alapanyagokat – a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót – egy tálba tesszük, összekeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a villával elhabart tojásokat és a vízet, és kézi habverővel sima masszávákeverjük.

Egy teflonserpenyőt felforrósítunk kikenjük olajjal egy ecset segítségével, és a tésztából 2-3 evőkanálnyi adagokat teszünk a serpenyőbe. Addig sütjük, amíg a felüetén buborékok, majd lyukak képződnek, ekkor egy lapáttal alányúlva megfordítjuk őket, és a másik felüket is szép aranybarnára sütjük.

Azon melegében tálaljuk, ízlés szerint gyümölcsöt, dzsemet, mézet joghurtot, de akár mogyorókrémet is kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.