Írd be, mit keresel:

Komáromi kisleány és Három kívánság a 2 országtorta 2018-ban

A Nándori Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája, a komáromi Jánoska Cukrászda pedig Magyarország Tortája versenyt, amelyeket 2018. augusztus 18-tól az ország számos cukrászdájában árusítják majd, de az országtortákat augusztus 18-án, 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján is megkóstolhatja bárki a Várkert Bazárnál.

Cookta - 2018.07.31.
Komáromi kisleány és Három kívánság a 2 országtorta 2018-ban

Az idei cukormentes győztes a „Három kívánság” torta lett, mely a budapesti Nándori Cukrászda alkotása. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehérlisztet. Házias jellegű alkotás, a családok kedvenc habos tortája lehet. Három domináns összetevője a chiamagos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró, ami igazi magyar különlegességnek számít. A torta frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes “habfelhő” borítja. A „Három kívánság” alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság, melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 12,9 g szénhidrátot és 242 kcal-t tartalmaz.

Forrás:
Egy Csepp Figyelem Alapítvány

A Magyarország Tortája idén a „Komáromi kisleány” lett, melyet a Jánoska Cukrászda alkotott meg. Csak természetes, minőségi alapanyagokból készítette Sztaracsek Ádám, a cukrászda vezetője, aki több tortával is indult a versenyen. A győztes torta feketeszedres, feketeribizlis és rumos gesztenyés rétegeket rejt, fehércsokis, könnyű és habos, mandulás morzsával és mandulás piskótával készül.

Objektum doboz

A Magyarország Cukormentes Tortája program részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány meghirdette a hobbicukrászok versenyét, a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt is, melyre nem szakképzett cukrászok nevezhetnek minden évben. A fődíj egy Kenwood robotgép, a Dcont® okos vércukormérők hazai fejlesztője és gyártója, a 77 Elektronika Kft. különdíját a legkreatívabb recept megalkotója kapja. Idén első alkalommal a Diabess-Györgytea ajándékcsomagját viheti haza annak a tortának a megalkotója, aki valamely gyógynövény felhasználásával készített színvonalas édességet. Nevezés szeptember 16-ig!

Forrás:
Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.