Ha nyáron a városban rekedünk, akkor irány néhány közeli park, és máris kicsit olyan, mintha nyaralnánk, főleg akkor, ha jön egy bringás fagyis, amolyan Bagaméri-módon, de nem jön, és így a finom fagyiját nem is méri.

Ma már elég egyszerű lenne a modern technikának köszönhetően egy jó sokáig kitartó mozgó bringás fagyiterminált beüzemelni, de mégsem látunk ilyeneket a parkokban, pedig a pesti és főleg a budai oldalon is lenne mit körbetekerni egy fagyis kocsival, a közbül elterülő Margit-szigetet nem is említve. Egy cuki kis bringás fagyizóból ki ne vásárolna a park közepén, főleg akkor, ha finom?

Nos, ilyen bringák és Bagamérik nincsenek, pedig fantázia és potenciál lenne benne, és az nagyon is prózai: azért, mert területfoglalást kell, pontosabban kellene fizetniük, mégpedig kerületenként és naponként, ettől pedig adminisztráció és befizetés miatt ellehetetlenül a dolog, még akkor is, ha a legjobb cukrászdák szívesen hoznák a parkokba vagy a duna-parti séta közben elcsábulóknak a krémes és hűsítő fagyit. Mondjuk kettő budai és ugyanennyi pesti kerület bőven bejárható lenne, mindenki imádná, színesítené a városképet, jó hangulatot is teremtene, de lássuk be: naponta mondjuk 4 kerület "helyfoglalását" nem könnyű leszervezni, és valószínűleg nem is tudja kitermelni a kicsi bringás fagylaltos kocsi.

Bye-bye Bagaméri, pedig milyen jó lenne!