Írd be, mit keresel:

Nyaralás a tányérban – 5 kedvenc a Riviéráról

Tombol a nyár, mindenki fejében a nyaralás és az utazás körül forognak a gondolatok, sokan már hazatértek, mások még most készülődnek, de olyan is akad, aki idén nem tud új helyeket felfedezni. Csupa kedvenc úticél ételeit gyűjtjük össze sorozatunkban, amelyekkel felidézhetjük vagy megidézhetjük a helyi ízeket. Most Dél-Franciaország, a Riviéra és Provence 5 fantasztikusan finom és jellegzetes fogását mutatjuk, természetesen receptekkel!

Cookta - 2018.08.08.
Nyaralás a tányérban – 5 kedvenc a Riviéráról

Tengerpart, ragyogó napfény, hatalmas levendulamezők és olajfák, mesés táj, és ha a legegyszerűbb kis sarki bárokat, egyszerű éttermeket választjuk, akkor is hatalmas ízélményben lesz részünk a tengerparon és a kis provence-i falvakban is, de akár házilag is nagyon könnyen elkészíthetőek ezek a napfénnyel teli, tulajdonképpen pofonegyszerű fogások.

1. Nizzai saláta – napfény és egészség a tányérban >>

A franciák egyik klasszikusa a nizzai saláta, alakbarát, de tartalmas, friss, mégsem leszünk éhesek fél órán belül! Mindehhez könnyen összeállítható, jól variálható, és semmi olyan alapanyag nincs benne, ami nálunk nehezen beszerezhető lenne…

2. Socca, a mediterrán mindenmentes palacsinta >>

Nizza utcáin járva kikerülhetetlen étel a socca, amit borozgatás mellé éppúgy szívesen csipegetnek, mint főételként egy színes salátával. Irtó egyszerű és nagyon finom, csicseriborsóliszttel készül, nagyon kiadós, glutén- és laktózmentes, ráadásul ezer módon variálható.

3. Tapenade, az isteni mediterrán kence >>

Rém egyszerű és nagyon finom, igazi nyári szendvicskrém vagy mártogatós a tapenade (ejtsd: tápönád), a provence-i olajbogyós kence, ami lehet zöld és fekete, az olívabogyótól függően, sokféle fűszerrel ízesíthető, és a legegyszerűbb nyári vendágváró, ami otthon is könnyedén elkészíthető.

4. Ratatouille – francia lecsó csőben sütve >>

Ami nekünk a lecsó, a franciáknak az a ratatouille, a paradicsom és a paprika mellett cukkinivel és padlizsánnal felturbózva, ami sütőben is elkészíthető, csupa zöldség, egyszerű, nagyon finom, mutatós, kiadós és egészséges.

5. Provence-i pizza: a pissaladiere >>

Tulajdonképpen egy kenyérlepény vagy sütős lángos a pissaladiere, ami olyan, mint a mi töki pomposunk, csak náluk a tejföl, a hagyma és a szalonna helyett a helyi alapanyagok, karamellizált hagyma, szardella, olajbogyó és provence-i fűszerkeverék kerül, isteni és pofonegyszerű!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.