Írd be, mit keresel:

Citromos csirkenyársak omlósan, fűszeres joghurtszósszal

Sokan úgy tartják, hogy a sovány csirkemell nem grillezni való hús, mert könnyen kiszárad és élvezhetetlen lesz, de ez nem feltétlenül igaz: ha nyársakat készítünk belőle, akkor a falatnyi pipidarabok percek alatt átsülnek tökéletesen, és kellemesen szaftosak maradnak.

Cookta - 2023.08.15.
Citromos csirkenyársak omlósan, fűszeres joghurtszósszal

Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a csirkemell önmagában nem túl izgalmas, de egy kis páccal csodákat tehetünk ezzel az amúgy egészséges és sovány hússal, ráadásul a pác nemcsak ízletesebbé, hanem omlósabbá is teszi a húst, ha van benne valamilyen savas összetevő, ami felpuhítja a hús rostjait. Jelen esetben citrom került a pácba, ami tökéletes húspuhító, nem mellesleg pedig friss és nyárias ízt kölcsönöz a csirkemellnek.

Ideális esetben szabadtéri grillen, parázs fölött a legjobb megsütni a nyársakat, így kissé füstös ízt is kap, de lássuk be, erre nincs mindig mód, és grill serpenyőben is tökéletesen megsüthető a citromos csirkenyárs, ami fűszeres joghurtszósszal és salátával tálalva könnyű, nyári, diétába is beilleszthető frappánsan egyszerű és isteni fogás.

Forrás: iStock

Citromos csirkenyársak fűszeres joghurtszósszal

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál finomra vágott kapor
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • só, bors

A joghurtszószhoz:

  • 15 dkg natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél citrom
  • 1 evőkanál méz vagy juharszirup
  • 1 evőkanál kapribogyó

Elkészítés: A páchoz az olívaolajat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kaprot és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, és alaposan összekeverjük. A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, beleforgatjuk a pácba, és fóliával letakarva hűtőbe tesszük 1 órára, de még jobb egy egész éjszakára.

A joghurtszószhoz a natúr joghurtot egy tálkába tesszük, hozzáadjuk fél citrom levét, a zúzott fokhagymát, az édesítőt és kapribogyót, picit sózzuk és összekeverjük.

A pácolt húsfalatokat bambusz vagy fa grillnyársra húzzuk viszonylag szorosan, szabadtéri grillen vagy akár grillserpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük, sütés közben megforgatva.

A húsnyársakat azonnal tálaljuk, salátát és a joghurtszószt kínálva hozzá, de akár más köretet is készíthetünk mellé.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.