Úgy néz ki, mint egy nyers avokádó félbevágva, magostul, valójában egy rafinált fagyi az Avo-lato, ami az avokádó és a gelato, vagyis fagyi kombinációja. Mindenmentes, krémes, egészséges, nem is kérdés, hogy a mutatós desszert nagyon gyorsan London egyik kedvenc desszertjévé vált, és nem csak az avokádófüggők körében.

Első ránézésre olyan, mintha csak egy nyers avokádó lenne, de sokkal többet rejt ez a mostanság nagyon menő nyári desszert, és még a magja is ehető a felkapott fagyinak, amit Londonban mindenki ki akar próbálni. A Snowflake Luxury Gelato idei nagy dobása ez a vegán fagyi, krémes, édes és hűs, ráadásul nagyon mutatós és nagyon ötletes is, tökéletesen épít az elmúlt években oly népszerűvé vált egészséges és ezerarcú gyümölcsre, az avokádóra.

Az Avo-lato krémje ténylegesen az avokádóból készül, szőlőcukorral és citrommal, amit avokádóhéjba töltenek vissza, a magja pedig őrölt lenmag és mogyoróvaj keverékéből készült fagyi. ;) Zseniális, ugye?

Objektum doboz

Avokádófüggők otthon is megpróbálhatják reprodukálni ezt az ötletes desszertet, a magot bármilyen házi energiagolyóval pótolhatjuk, és ha nincs olyan pöpec fagyigépünk, mint a londoni fagyizóban, a lefagyasztott avokádós fagyialapot egy késes robotgépben krémesre, puhára mixelhetjük!

Az egészséges fagyialapot egy kis vanília-kivonattal, reszelt gyömbérrel, de akár egy kis banánnal is felturbózhatjuk, ízlés szerint mézzel, juharsziruppal, agavéval is édesíthetjük, a lényeg: szuper ötlet, akár avokádóhéjban tálaljuk, mint Londonban, akár a magunk módján, ahogy jólesik!

Forrás:
Snowflakegelato.co.uk