Írd be, mit keresel:

Padlizsános csicserisaláta kétféle módon, diétásan

A szépségesen lila és feszes húsú padlizsán a nyár egyik nagy kedvence, ráadásul nagyon alacsony a kalóriatartalma, így ha ügyesen készítjük, kimondottan diétás is, mint ebben a csicseriborsós salátában, ami melegen, langyosan, hidegen is finom, laktató, mégis friss és könnyű, és szuperegyszerű elkészíteni.

Cookta - 2018.08.18.
Padlizsános csicserisaláta kétféle módon, diétásan

A padlizsán nagyon értékes zöldségünk, rengeteg jó tulajdonsága mellett talán csak két baj van vele: nem lehet nyersen enni, illetve szivacsos húsa rengeteg olajat fel tud szívni, és az alakbarát zöldség rögrön nem 25 kcal energiát fog tartalmazni, mint nyeresen 100 dekánként. A jó hír viszont, hogy sütőben egész kevés olajjal is nagyon krémesre és finomra süthető, ha felkockázzuk, akkor gyorsan meg is van, mint az alábbi receptben, ahol csicseriborsóval készült belőle laktató és egészséges saláta.

Önmagában persze nem neveznénk salátának a sült padlizsán és csicseri párosát, de friss salátán tálalva, némi fetát morzsolva a tetejére már kétségtelenül az, ahogy a maradék és kihűlt csicseris padlizsánt kockákra vágott édes és friss paradicsommal is kipróbáltuk, kevés pirított napraforgóval meghintve, így vegán étrendbe is beilleszthető – és mindkettő isteni!

Padlizsános csicserisaláta

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 konzerv főtt csicseriborsó
  • 3 szál újhagyma
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • kevés csili – ízlés szerint
  • só, bors

A tálaláshoz:

  • 4 marék salátakeverék
  • 10 dkg feta sajt

Elkészítés: A padlizsánt 1 centis kockákra vágjuk, és egy sütőpapírral fedett tepsire öntjük, meghintjük a római köménnyel és a fokhagymaporral, sózzuk és borsozzuk, kis csilit is őrölhetünk rá, meglocsoljuk az olívaolajjal, alaposan összeforgatjuk, majd 180 fokos sütőben légkeverés mellett 15 percet sütjük.

Közben az újhagymát felkarikázzuk, a csicseriborsót leszűrjük, mald az elsőütött padlizsánhoz adjuk mindkettőt, ráfacsarjuk a citrom levét, az egészet összeforgatjuk, és visszatoljuk a sütőbe még 5 percre.

Ha megsült, azon melegében – vagy akár langyosra hűlve – salátakeverékre halmozzuk, rámorzsoljuk a fetát, még pár csepp olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.