Írd be, mit keresel:

Grillen sült pizza, a legjobb nyári partiétel

A grillezés a nyár egyik legjobb mókája, és nem is kell hozzá feltétlenül nagy rákészülés, drága pácolt húsok és sokféle körítés mellé, mert akár pizzát is süthetünk a grillen. Más a hangulata és az íze, mint a klasszikusnak, sokféleképpen variálhatjuk, és nagyon jó kaland, igaz, egy kicsit másképp készül, mint a sütőben.

Cookta - 2018.08.19.
Grillen sült pizza, a legjobb nyári partiétel

A tökéletes pizza kemencében sül, de sajnos kevesünknek adatik meg, hogy saját pizzasütő kemencéje legyen a kertben, ennek hiányában viszont érdemes kerti grillel próbálkozni. Nagy élmény a készítése, klassz ropogós lesz, kellemesen füstös, és akár mindenki magának is elkészítheti a saját kedvenc ízeivel.

A szabadtéri pizzasütéshez mindenképpen fedeles grillsütőre van szükség, hogy zárt térben is tudjon sülni az étel, mert ugye egy pizza nehezen forgatható sülés közben. Ha ilyenünk nincs, akkor esetleg próbálkozhatunk valamilyen nagy fémlavor ráborításával, de ez már kalandosabb művelet… A lényeg, hogy már csak szigorúan parázs legyen, ekkor kezdhetünk neki a sütögetésnek.

A pizzatésztát vásárolhatjuk készen is, ha nem akarunk vele pepecselni, de nem nagy kunszt otthon összeállítani, részletes receptet itt találtok hozzá, a folyamat pedig az alábbi videóban jól követhető:

Objektum doboz

A grillezett pizzánál fontos, hogy ne nagy pizzákban gondolkodjunk, hanem inkább tenyérnyi lepénykékben, ezek könnyebben kezelhetőek és gyorsabban átsülnek, és nem kell nagyon megpakolni őket, mert ez is segíti a könnyebb sülést. Ha van pizzakövünk, akkor ezt is bevethetjük, tegyük egyszerűen a grillrácsra, majd hagyjuk jól átforrósodni. Ha nincs pizzakövünk, akkor egyszerűen rácson is süthetjük, ebben az esetben érdemes olívaolajos ecsettel átkenni a kinyújtogatott tésztalapokat, majd lefelé a rácsra téve elősütni az egyik oldalát, majd megfordítva mehet rá a feltét, ezután pedig lezárva sütjük készre a kis pizzalepénykéket.
 

Mivel gyorsan kell rápakolni a feltétet sülés közben a pizzára, ezért érdemes mindent előkészíteni hozzá:

  • pizzaalapként használhatunk klasszikus paradicsomszószt, fokhagymával ízesített tejfölt, akár egy kis pestót, vagy ha már grillezünk, nyugodtan bevethetünk némi bbq szószt
  • feltétként mindenképpen vékonyra vágott legyen minden: sonka, gomba, szalámi, kolbász, bacon, paradicsom, hagyma vagy bármi más, amit szeretünk
  • és persze az elmaradhatatlan sajt, amit előre reszeljünk le, ha mozzarellát használunk, akkor tépkedjük össze vagy vágjuk vékony szeletekre

Az ilyen rusztikus jelegű pizzákhoz nagyon jól passzol a sütés utáni feltét is, mint amilyen a hajszálvékony szeletekre vágott szárított sonka, vagy épp egy jó csipetnyi friss rukkola, ezek a legegyszerűbb paradicsomos-sajtos pizzán érvényesülnek igazán jól.

Jó sütögetést és kreatívkodást, desszertnek pedig készítsetek grillen sült fagyit, az is nagyon mókás!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.