Bizonyára ti is hallottátok már azt a mondást, hogy “az vagy, amit megeszel”. Nos, ez több nézőpontból is igaz lehet, többek között a bőrünk szempontjából is. Vagyis bármit is eszünk, az akár már másnap meglátszódhat a bőrön - például kipirosodás, pattanások vagy kiszáradás formájában. Mutatunk néhány élelmiszert, ami szinte biztos, hogy bőrproblémát okozhat, ha fogyasztunk belőlük - különösen mértéken felül ártalmasak.

Ráadásul nemcsak a bőrünknek árthatunk velük vele hosszú távon, de ezen rögtön meglátszódhat, ha például előző este fogyasztottunk belőlük. Mutatjuk is, mely ételek fogyasztásánál érdemes résen lenni - egy kis adag még nem okozhat nagy bajt, mértéken felül viszont mind káros lehet - az egészség és a bőr szépsége szempontjából is. Ez az 5 étel bőrproblémát okozhat a szakemberek szerint:

Sós snackek: a sótól ugyanis az arcotok, az arcbőrötök felpuffadhat - a só visszatartja a vizet a szervezetben, emiatt reggelre bedagadhat, felpuffadhat a szemetek alatti rész (is).

Alkohol: dehidratálja a testeteket, beleértve a bőrötöket is. A pórusaitok kitágulhatnak, fénytelenné, szürkés árnyalatúvá válaht a bőrötök - ráadásul a pattanásveszély is fokozottan jelentkezhet.

További 3 problémás ételről itt olvashattok >>