Az utóbbi időben igazi kedvenccé vált a csicseriborsó, ami nemcsak szuperegészséges, fehérjében és rostokban gazdag alapanyag, de fantasztikusan egyszerű dolgozni vele, és egy könnyű, de tartalmas saláta pár perc alatt összedobható vele. Most egy nyárias, frissítő változat készült, nyers és savanyított uborkával, lenyűgözően finom!
A konzerv csicseriborsó igazi életmentő alapanyag a konyhapolcon, rengeteg időt és energiát – áramot vagy gázt – spórolunk meg vele, hiszen nem kell hosszasan áztatni, majd főzni, és szerencsére nem tartalmaz semmi mást, csak a hüvelyest, némi sót és vizet. Gyors megoldásnak mindig jó, akár hummuszt készítünk vele, akár levest, ragut, vagy épp egy frissítő, főzés nélküli salátát, ami direkt jólesik a nagy melegben.
A csicseriborsóhoz most kígyóuborka és csemege uborka került, amelyek elképesztően frissé és üdévé teszik, illetve némi petrezselyem és újhagyma, a dresszinget pedig egy kis magos mustár, kevés olívaolaj és a savanyú uborka levének keveréke adja – pofonegyszerű és isteni finom, alakbarát, mégis önmagában is laktató, de grill húsok mellé köretként, kerti partikon is sikert arat, ráadásul tényleg minimális munkával készül.
Frissítő uborkás csicserisaláta
Hozzávalók:
Elkészítés: Az uborkát és a savanyú uborkét felkockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk, a konzerv csicseriborsót leszűrjük, leöblítjük.
Egy salátástálba tesszük a mustárt, hozzáadjuk az olívaolajat és 3-4 evőkanálnyit az uborka levéből, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. Hozzáadjuk az előkészített alapanyagokat, összekeverjük, és akár azonnal is fogyasztható, de még finomabb, ha legalább fél órát hűtőben hagyjuk kissé összeérni az ízeket.