Az avokádó nemcsak szendvicskrémnek és salátába jó, hanem ha ránk jön a nassolhatnék, villámgyors és egészséges desszertnek is tökéletes. Egy csokis, egy citrusos és egy gyümölcsös könnyű mousse receptjét mutatjuk, amelyek alapváltozatban 3 alapanyaggal pillanatok alatt elkészíthetők, mindenmentes, vegán változatban is.

Citrusos avokádó mousse

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy érett avokádó
  • 1 lime
  • 3-4 evőkanál juharszirup vagy méz ízlés szerint

Elkészítés: Az avokádót félbevágjuk, magját kiemeljük, majd a húsát kikanalazzuk, és késes robotgépbe vagy turmixba tesszük. Hozzáadjuk 1 lime - vagy citrom is lehet - reszelt héját és kifacsart levét, valamint az édestőt, és 1-2 perc alatt jó habosra, könnyűre mixeljük. Azonnal tálaljuk, reszelt citrushéjjal vagy kókuszreszelékkel díszítve.

Csokis avokádóhab

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy érett avokádó
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3-4 evőkanál juharszirup vagy méz ízlés szerint

Elkészítés: Az összes alapanyagot késes robotgépbe vagy turmixba tesszük, és 1-2 perc alatt jó habosra, krémesre mixeljük. Gazdagíthatjuk 1 kávéskanálnyi vanília-kivonattal vagy akár 1 kávéskanál intant kávéval is, gyümölccsel, kókuszreszelékkel vagy magokkal meghintve tálaljuk.

Erdei gyümölcs mousse avokádóval

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy érett avokádó
  • 2 maréknyi fagyasztott bogyós gyümölcs
  • 3-4 evőkanál juharszirup vagy méz ízlés szerint

Elkészítés: A félbevágott avokádó húsát késes robotgépbe vagy turmixba kanalazzuk, hozzáadjuk a gyümölcsöket és az édesítőt, és 2-3 per alatt egészen krémesre, simára, habosra mixeljük. Gazdagíthatjuk pár csepp vanília-aromával vagy néhány csepp citromlével is...