Írd be, mit keresel:

Szép és ragyogó bőr természetesen, kemikáliák nélkül

Mindenki szép, egészséges és ragyogó bőrre vágyik, és ezért sokan hajlandóak nagyobb összegeket is áldozni mindenféle kencék, lemosók, radírok, tonikok, kapszulába zárt vitaminkeverékek megvásárlásával, pedig a tiszta és sugárzó, feszes bőr titkát kicsit máshol érdemes keresni... Ehhez adunk most néhány megszívlelendő tanácsot...

Cookta - 2018.08.22.
Szép és ragyogó bőr természetesen, kemikáliák nélkül

Fogadjuk el a saját bőrünket!

Senkinek nincs tökéletes és hibátlan bőre, ilyen legfeljebbb csak a plakátokon létezik, hosszú photoshopolás eredményeként. A szeplők és anyajegyek, a szárazabb vagy zsírosabb bőr, a nehéz napok környékén megjelenő pattanások, kamasz- és változókorban a hormonok hatása mindegyikőnket érint, csak mindenkit másképp, a bőrünk sajátunk. Barátkozzunk meg vele, fogadjuk el, szeressük, és amit tudunk, tegyünk meg érte, ez a legfontosabb.

A szép bőr titka a táplálkozás

Akármit kenünk is magunkra, bármennyit áldozunk is a szépségápolásra, minden belül kezdődik, mégpedig azzal, hogy mit eszünk, és nemcsak azokra bőrre kimondottan jótékony alapanyagokra gondolunk, mint az uborka, a sárgarépa, a magas antioxidiáns tartalmú bogyós gyümölcsök, hanem a teljes étkezésre. Egy-egy alapanyag nem fogja megszépíteni a bőrünket, viszont ha kiegyensúlyozott, egészséges, rostokba gazdag, lehetőleg minél több növényi alapanyagot tartalmazó ételt fogyasztunk, akkor egyre tisztább, ragyogóbb és feszesebb lesz a bőrünk. Ez nem azt jelenti, hogy vegán életmódra kellene váltanunk, vagy hogy ne csúszhatna be néha cukros vagy zsírosabb, olajban sült étel, a szélsőségesség sosem jó, de érdemes törekedni a minél teljesértékűbb, nem feldolgozott alapanyagokból készült ételekre.

Megfelelő anyagcsere

Míg a szépséget igérő kozmetikumok mindig külső megoldást próbálnak nyújtani a bőrnek, nem árt tudni, hogy egyrészt egy hatalmas iparágról van szó, másrészt a legtöbb bőrprobléma az anyagcserére és a táplálkozásra vezethető vissza. Ha egészséges a bélflóránk és tiszta alapanyagokat fogyasztunk jó egyensúlyban, akkor a bőrünkön ez látszani is fog. A magas rosttartalmú ételek és a probiotikumok, mint amilyen a joghurt vagy a savanyú káposzta, kovászos uborka, nemcsak a bélrendszerünkre és az anyagcserénkre, de közvetve a bőrünkre is nagyon jó hatással van.

Folyamatos folyadékpótlás

A szép bőr elérésében és megtartásában kulcsfontosságú a megfelelő folyadékpótlás. Legyen az víz, ízesített víz, herbatea, ide vehetjük a könnyű leveseket, gyümölcsöket, turmixokat is, a lényeg, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyunk, megfelelő legyen az anyagcserénk, amitől a bőrünk is szebb és tisztább lesz.

A mozgás is szépít

A mozgás nemcsak az izmainknak és alakunknak tesz jót, hanem a bőrünknek is. Egyrészt intenzív mozgás esetén nagyobb mennyiségű oxigént vesz fel a szervezetünk, ami szintén jótékonyan, fiatalítólag hat a bőrre, másrészt ha izzadunk, akkor ezáltal tisztul a bőrünk is, a különféle méreganyagok távozni tudnak a felső hámrétegből, ezáltal a bőrünk tisztább, feszesebb és sugárzóbb lesz.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.