A citromos víz szervezetünkre gyakorolt előnyös hatásairól biztosan ti is sokat hallottatok már, de arról talán kevesebbet, hogy az arcbőrnek is jót tehet. A szakemberek szerint 4 szuper okunk is lehet, hogy citromos vizet igyunk a bőrünk szépségének érdekében.

A citromos víz évek óta népszerű, főleg a különböző méregtelenítő és fogyókúrák kedvelt itala, mert felgyorsíthatja az anyagcserét, no és persze a szomjunkat is kiválóan oltja a savanykás ital. Mivel sok antioxidánst tartalmaz és C-vitaminban gazdag, nemcsak az egészségünknek, de a szépségünknek is jót tehet, ha rendszeresen iszunk citromos vizet. Íme 4 újabb előnyös hatása:

Segíti a kollagéntermelést: A kollagén az izmokban és a csontokban is fellelhető fehérje, amely a bőr feszességében is fontos szerepet játszik. Ráadásul detoxikáló hatása is van, vagyis segít a méreganyagok eltávolításában a bőrből, a citrom pedig segíti a szervezetben a kollagének termelését.

Késleltetheti az öregedést: Egyes tanulmányok szerint ugyanis a C-vitamin az egyik legjobb dolog, amit a bőrünknek adhatunk a ráncok kialakulásának megelőzése érdekében, ezért érdemes minél több formában fogyasztani citromot, ennek egyik hatékony módja a citromos víz, főleg éhgyomorra.

További 2 jótékony hatásáról itt olvashattok >>