Percek alatt kész van, egészséges, alakbarát, és olyan finom, mint egy kényeztető desszert, pedig "csak" egy turmix, azzal a különbséggel, hogy fagyasztott gyümölccsel készül, amitől fagyiszerű állagot kap. Ehetjük frissen, azonnal is, de betehetjük a mélyhűtőbe, így bármikor rájárhatunk az egészséges nasira.

Reggelire, uzsonnára, desszertnek is tökéletes az úgynevezett fagyasztott joghurt, a frozen yogurt vagy froyo néven is hódító gyümölcsös nyalakodnivaló, amit otthon is könnyűszerrel elkészíthetünk, ha van némi fagyasztott gyümölcsünk. Érdemes a szezonban olcsóbban kapható friss gyümölcsökből és banánból mindig betárazni, és feltölteni a fagyasztót, hogy bármikor elkészíthessük, amikor kedvünk kerekedik.

A banán mindenképpen ajánlott hozzá, mert édesít és krémesít egyszerre, így spórolhatunk az édesítővel, az ízként választott gyümölcsöt azonban hangulatunk szerint variálhatjuk. Most őszibarackkal készült, ami reggelire egy kis chiamaggal vagy granolával megszórva mennyei, uzsonnára vagy desszertnek zabkekszet morzsolhatunk rá, de darabolt mandulával vagy más maggal is nagyon finom, bátran variálható!

Barackos-banános jeges joghurt

Hozzávalók:

  • 2 érett banán felkarikázva és lefagyasztva
  • 4 őszibarack vagy nektarin cikkekre vágva és lefagyasztva
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • A tetejére:
  • friss banán és barack
  • kevés chiamag
  • kevés csokoládé

Elkészítés: A fagyasztott gyümölcsöket és a joghurtot késes robotgépbe vagy turmixba tesszük, hozzáadjuk a mézet és a vaníliát, és addig mixelsük, amíg egészen sima és krémes, fagyi állagú lesz. Dobozba téve egy részét betehetjük azonnal a fagyasztóba, a többit tálkákba szedjük, és friss gyümölccsel tálaljuk, ízlés szerint egy kis chiamaggal és apróra vágott csokival megszórva.