Szoktatok otthon fagyit készíteni? Mi rengetegszer, mert csak fagyasztott gyümölcs kell hozzá, valamint egy hatékony aprítógép, és úgy variálhatjuk, ahogy csak szeretnénk!

Nagyon szeretjük a különféle fagyikat és jégkrémeket, de ebből is az egészségesebb, cukormentes változatot preferálom, ezért itthon, házilag készítjük. Gyerekjáték, igazból a kisfiam is el tudja készíteni, és még jó móka is! Én alapként szeretek hozzá banánt használni, mert ez krémesebbé és édesebbé teszi, és olyan banán a legjobb, amelyiknek a héján barna pöttyök vannak, ezeknek magasabb a cukortartalmuk.

Forrás:
Színek és virágok

Most málnával kombinálva készült, lehet egyben is összeturmixolni a kétféle fagyasztott gyümölcsöt, de külön-külön is, ez utóbbinál márványos, foltos és nagyon mutatós jégkrémet kapunk belőle, ha formába téve még visszatesszük egy kicsit a fagyasztóba, de persze azonnal is megdézsmálhatjuk tálkába vagy kehelybe gombócolva.

Forrás:
Színek és virágok

Málna-banán fagyi

Hozzávalók:

  • 1 bögre fagyasztott málna
  • 1 bögre fagyasztott banán

Elkészítés: A gyümölcsöt már egy nappal korábban lefagyaszthatjuk. Az érett banánokat hámozzuk meg, karikázzuk fel, és egy dobozba téve fagyasszuk le. Az málnát szintén tegyük a fagyasztóba.

Az összes hozzávalót egyszerre vagy külön-külön beletesszük egy aprítógépbe vagy egy erős turmixgépbe, és krémesre daráljuk. Azonnal fogyasztható, vagy tegyük formába, és pár órára rakjuk vissza a fagyasztóba. Jó étvágyat hozzá!

Forrás:
Színek és virágok