A sárgadinnyét leginkább csak magában fogyasztjuk, pedig pofonegyszerűen elegáns és izgalmas levest is varázsolhatunk ebből az egészséges gyümölcsből. Hűsít, frissít, minden kanálnyi belőle igazi ízbomba!

A dinnye az a gyümölcs, ami csak szezonban és helyi termesztésben igazán finom, akkor mézédes és friss, ráadásul tele van értékes tápanyagokkal, szóval érdemes kihasználni, és mnél gyakrabban fogyasztani szezonjában. Magas víztartalma miatt adja magát, hogy egy kellemes levest turmixoljunk belőle, alig kell hozzá néhány kiegészítő és pár perc, és máris kész az izgalmas, üdítően friss, csupa egészég nyári fogás.

Az olaszok már rég felfedezték, hogy a sárgadinnye nagyon jól passzol a sonkához, de ugyanígy zseniálisan illik hozzá a hasonlóan sós parmezán is, így mindkettővel tálalhatjuk ezt a frappánsan egyszerű, de nagyon ízgazdag levest, amit tényleg pár perc elkészíteni!

Jeges sárgadinnyeleves

Hozzávalók:

  • 1 közepes sárgadinnye
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 6-8 bazsalikomlevél
  • csipetnyi őrölt csili
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • só, bors
  • parmezánszeletkék vagy szárított sonka a tálaláshoz

Elkészítés: A sárgadinnyét félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, majd a héjat levágjuk, felkockázzuk. A felét turmixgépbe tesszük a bazsalikomlevelekkel, és egészsen simára mixeljük, majd az összes többi alapanyagot is hozzáadjuk, és selymesre turmixoljuk, megkóstoljuk, ízesítjük még, ha szükséges.

A hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd átkeverjük és tálaljuk, ízlés szerint parmezánszeletkéket vagy szárított sonkát kínálhatunk mellé, hogy az édes-sós ellenpár még hatásosabb legyen.