Írd be, mit keresel:

Fontos a folsav – így juthatunk hozzá egyszerűen és természetesen

A szervezetünknek napi szinten szüksége van a folsavra, nélkülözhetetlen tápanyag az egészség megőrzéséhez. Szükséges többek között az izmok megfelelő működéséhez, a napi energiaszint fenntartásához, a nőknek a vérképzésben és a vashiány elkerülésében, és ha megfelelő mennyiségben visszük a szervezetünkbe, még a koncentrációt is segíti. Van egy jó hírünk: a folsav olyan finom ételekben is megtalálható, mint a tojás, az avokádó vagy a brokkoli.

Cookta - 2023.09.05.
Fontos a folsav – így juthatunk hozzá egyszerűen és természetesen

Egy átlagos felnőttnek 400 mikrogramm folsavra van szüksége naponta az energiaszint fenntartásához, az izmok erősségéhez és a koncentrációhoz – vallja a Redbook szakértője, Erin Palinski-Wade. Ez a szükséges folsavmennyiség ráadásul könnyedén biztosítható, ugyanis ez a tápanyag többféle élelmiszerünkben is megtalálható.

Íme a legjobb folsavforrások:

Bab

A bab az egyik legjobb folsavforrás, nem számít, hogy konzerves formában vagy otthon főzve fogyasztjuk, száraz hüelyes legyen, de akár bármilyen ételbe csempészve is kiváló.

Brokkoli

Számos egyéb jó tulajdonsága mellett, minthogy a rostban, káliumban és C-vitaminban gazdag, a brokkoli folsavat is tartalmaz, nem is kevés mennyiségben.

Spenót

Akik szeretik a spenótot, már egy jó maréknyi adaggal is fedezhetik a napi folsav mennyiség több mint felét, nyersen és párolva, salátának vagy bármilyen főtt formában is készíthetjük, mindenhogy hatékony.

További 7 folsavban gazdag és egyszerűen beszerezhető alapanyagről itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.