Írd be, mit keresel:

3 pazarlásmentes konyhai trükk jégkockatartóval, hogy ne pocsékoljunk

Vannak olyan alapanyagok, amelyek nagy kiszerelésben kaphatóak, de viszonylag keveset használunk belőlük egyszerre, a többi pedig sokszor pocsékba megy, mert mire újra használnánk, már nincs bizalmunk hozzá. Szerencsére van megoldás, ami egy nagyon is praktikus, sokszor alulértékelt konyhai kütyü képében siet segítségünkre, ami nem más, mint a jó öreg jégkockatartó!

Cookta - 2023.09.06.
3 pazarlásmentes konyhai trükk jégkockatartóval, hogy ne pocsékoljunk

A sűrített paradicsom olyan alapanyag, amiből szinte mindig csak 1 kanálnyi kell – ha kihagyjuk, elmegy az étel lelke, de mihez kezdjünk egy egész bontott sűrített paradicsommal? Van, ahol kapható kisebb kiszerelésben, és vannak tubusos, hosszan elálló változatok, de ezek árban sokkal drágábbak, így mindig elcsábulunk a kiadósabb, nagyobb kiszerelésnek. Csakhogy a kibontott konzervdobozban hagyni nem túl jó, és elég hamar bebarnul, megpurcan, pedig alig használtunk belőle!

A legjobb trükk, ha ezt a finom és ízes, sűrű paradicsompépet egy jégkockatartóba kanalazzuk, majd 2-3 órára a fagyasztóba tesszük, majd utána egy dobozba vagy zacskóba rakjuk, és mehet vissza a mélyhűtőbe. Amikor szükségünk van sűrített paradicsomra, egész egyszerűen csak 1-2 kockányit hozzáadunk az ételhez, egy cseppje sem megy kárba, és tökéletesen felhasználtuk az egészet.

Hasonló alapanyag a kókusztejszín is, amit ha nem nagy társaságnak főzünk, ritkán használunk fel belőle egy teljes konzervnyit, és pár nap alatt a hűtőben tárolva elveszti frissességét és kezd gyanússá válni. A jégkockás trükkel viszont mindig lesz friss kókusztejszínünk, amiből pár kocka akár a reggeli smoothie-ba is tökéletes, amiért egyébként nem bontanánk meg egy egész konzervet.

A jégkockatartó friss zöldfűszerek megmentésére is szuper, ha kicsit többet vettünk, mert gyönyörű és jó árban volt, bőven terem a kertben, netán ajándékba kaptuk, és nem fogy el, akkor jobb megmenteni a fonnyadástól, és finomra vágva vagy késes robotgépben összemixelve tehetjük jégkockatartóba, felöntve olvasztott vajjal, alaplével vagy egyszerűen vízzel, és lefagyasztva mindig lesz friss zöldfűszerünk. Itt is mehet fagyott változatban tasakba vagy dobozba, hogy a jégkockatartót másra is használni tudjuk, a kockákat pedig ízesítésre bármikor bevethetjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.