Írd be, mit keresel:

Könnyű túrópalacsinta lisztmentesen, ami percek alatt kész

Könnyű, puha, villámgyorsan elkészül, csupa fehérje és ellenállhatatlanul finom - igazán nyerő kombináció ez egy palacsintához, ami reggelire, desszertnek, uzsonnára is bevethető, liszt nélkül készül, és mindehhez tényleg pofonegyszerű!

Cookta - 2023.09.09.
Könnyű túrópalacsinta lisztmentesen, ami percek alatt kész

A palacsinta megunhatatlan  és mindig sikert arat, ráadásul ez a túrós pufi változat nagyon gyors, nem kell pihentetni, rögtön süthető, a masszája pedig nagyon jól kezelhető. Liszt helyett kukoricakeményítő van benne, így gluténmentes étrendbe is beilleszthető, és csak egy pici cukor van benne, de akár ez is kiváltható más édesítővel.

Vanília és kis reszelt citromhéj teszi illatossá, egyáltalán nem édes, így tálaláskor érdemes egy kis dzsemet, mézet, vaníliás cukorral kikevert görög joghurtot vagy tejfölt kínálni ezekhez a kis ínycsiklandó pufi palacsintákhoz.

Lisztmentes túrópalacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg sovány túró
  • 2 kisebb tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • kevés vaj a sütéshez

Elkészítés: A túrót egy keverőtálba tesszük, ha darabos, akkor villával összetörjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliás cukrot, hozzáreszeljük a citrom héját, simára kikeverjük, majd mehet bele a csipet só, a sütőpor és a kukoricakeményítő, és ezzel is alaposan elkeverjük.

Egy serpenyőben teáskanálnyi vajat olvasztunk, és a túrós masszából evőkanálnyi kupacokat teszünk bele, a kanál hátával kicsit eligazgatjuk, és mindkét oldalukon néhány perc alatt aranyszínűre sütjük lapáttal megforgatva.

Azon melegében tálaljuk, nagyon finom vaníliás cukorral kikevert görög joghurttal és dzsemmel, friss gyümölccsel…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.