Írd be, mit keresel:

Oreo kekszes túrótorta – két kedvenc egy zseniális desszertben

Az Oreo keksz már magában elropogtatva is nagyon finom, nekem az egyik kedvencem, de a túrótortába belecsempészve is megállja a helyét. A tortának az alapja szintén keksszel készül, de ahhoz nyugodtan használhatunk bármilyen omlós kekszet, így az Oreóból csak pár darab kell ehhez az isteni desszerthez.

Cookta - 2023.09.09.
Oreo kekszes túrótorta – két kedvenc egy zseniális desszertben

A túrótorta és az Oreo külön-külön is mindig biztos befutó, de együtt, összekombinálva a kettőt egy nagyon izgalmas és mutatós desszertet készíthetünk, nem is nagyon bonyolult vagy munkaigényes, viszont mutatós és garantáltan sikert arat.

Forrás: Kard Éva

Én a kekszes alaphoz egyszerű omlós kekszet használtam, így kiadósabb, a darabokra tördelt Oreo keksz a túrós töltelékbe került csak, mely nem áztatta el, és még sütés után is finom ropogós maradt. Az elkészült és teljesen kihűlt tortát végül csokoládéval csorgattam meg, és állítom, nem rontotta el, sőt… Nagyon jól illett a tortához!

Forrás: Kard Éva

Oreo kekszes túrótorta

Hozzávalók egy 20-22 cm-es tortaformához:

A kekszes alaphoz:

  • 15 dkg édes omlós keksz
  • 4 teáskanál cukrozott kakaópor
  • 10 dkg vaj

Az oreós-túrós töltelékhez:

  • 35 dkg túró
  • 8 db Oreo keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére a csokoládé ganache-hoz:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2-3 evőkanál habtejszín

Elkészítés: A kekszes alaphoz a kekszet daráljuk le vagy morzsoljuk össze, majd keverjük hozzá a cukrozott kakaót. A vajat olvasszuk fel, majd öntsük a kekszes keverékhez, és keverjük össze. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük és lapogassuk bele a vajas kekszet úgy, hogy egy kis pereme is legyen.

A krémes réteghez a túróhoz adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a pudingport, reszeljük hozzá a citromhéjat, majd keverjük simára. Az Oreo kekszet tördeljük apró darabokra, majd adjuk a túrós keverékhez, és keverőkanállal keverjük, forgassuk alaposan össze. Ezután a tortaformában lévő kekszes alapra egyenletesen öntsük rá a túrós tölteléket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt süssük készre. Én légkeverésnél 160 fokon 40 percig sütöttem.

A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig. Érdemes előző nap megsütni, így van ideje a tortának teljesen kihűlni, és szépen tudjuk majd szeletelni.)

A tetejére a díszítshez a csokoládét tördeljük bele egy tálba, adjuk hozzá a tejszínt, majd gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, keverjük simára. Ezután a teljesen kihűlt torta tetejére ízlés szerint csorgassuk rá a csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.

Tálaláskor ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. A könnyű, túrós töltelék nagyon finom a ropogós kekszdarabkákkal.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.