Írd be, mit keresel:

Bögrés sajtos gofri – egyszerű és ellenállhatatlan

Szuperegyszerű, illatos, puha, könnyű tésztájú gofri, csakhogy nem édes, hanem sós változatban, sajtosan, ami reggelire vagy könnyű vacsorának is ideális, magában vagy szendvicsalapként nagyon jól működik, ráadásul ezzel a bögrés recepttel tényleg gyorsan összedobható.

Cookta - 2023.09.11.
Bögrés sajtos gofri – egyszerű és ellenállhatatlan

Kívül ropogós, belül puha, reszelt sajt teszi ellenállhatatlanul illatossá, hidegen is finom, de frissen, melegen tényleg abbahagyhatatlan. Ha a tésztába egy kis friss zöldfűszert is csempészünk, akkor némi tejföllel tálalva magában is mesés, ami lehet petrezselyem, kakukkfű, bazsalikom, vagy mit itt, finomra vágott újhagyma.

Húsimádóknak egy kis aprított sonkával vagy baconnel is felturbózhatjuk, és attól függően, milyen reszelt sajtot használunk hozzá, a karaktere is jól változtatható. Teljesen jól passzol hozzá a reszelt trappista vagy pizzamozzarella, de egy kis parmezánnal vagy karakteresebb kéksajttal is megbolondíthatjuk…

Bögrés sajtos gofri

Hozzávalók:

  • 1 bögre (2,5 dl) tej
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 bögre reszelt sajt
  • 2 szál újhagyma finomra vágva
  • só, bors

Elkészítés: A nedves alapanyagokat – a tojást, a tejet és az olajat – egy tálban kézi habverővel elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, sózzuk és borsozzuk, simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot és az újhagymát, ezzel is átkeverjük.

Felforrósított gofri sütőbe adagoljuk a tésztát, és pár perc alatt szép pirosra sütjük.

Ízlés szerint tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk, kínálhatunk mellé salátát vagy friss zöldséget is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.