Írd be, mit keresel:

5 villámgyors tonhalas recept, ami életmentő lehet

Általában nem vagyunk a konzervek nagy barátai, de van néhány kivétel, amikor ez a legegyszerűbb és legpraktikusabb megoldás. A tonhal épp ilyen, ha van otthon néhány doboz, akkor villámgyorsan és egész kevés más hozzávalóval laktató fogást dobhatunk össze pofonegyszerűen. 5 recept, ami életmentő lehet!

Cookta - 2023.09.13.
5 villámgyors tonhalas recept, ami életmentő lehet

A tonhalat többnyire azok is kedvelik, akik amúgy nem rajonganak a halételekért, és jól is teszik, mert rengeteg érv van mellette. Egészséges, könnyen emészthető, fehérjében gazdag, ómega-3 és -6 zsírsavakban is bővelkedik, és nagyon változatosan felhasználható.

Nem kell feltétlenül a méregdrága márkás termékeket választanunk, ha darabos tonhalat veszünk, méghozzá úgynevezett „sós lében”, akkor valószínűleg nem fogunk csalódni, míg az olajos és morzsolt, apróbb darabkák csalódást okozhatnak, ugyanis nem igazán minőségi olajjal készülnek, sokkal nehezebb is lecsöpögtetni, ráadásul jóval magasabb a kalóriatartalma, mint a natúr, sós leves változatnak, ami egyszerűen só és víz, tartósítószert nem tartalmaz. Most 5 olyan tippet mutatunk, amivel percek alatt finom fogást kerekíthetünk belőle.

Tonhalkrém

A tonhalkrém szendvicsre, mártogatósnak is remek, tölthetjük tortillába, remek vendégvárónak is, ráadásul 5 perc alatt kész, és ha alakbarát módon szeretnénk készíteni, arra is van mód, például ezzel a „light” görög joghurtos változattal >>

Tonhalas lepény

Ha valami melegre és tartalmasabbra vágyunk, akkor a tonhalas pite szuper megoldás lehet, pikk-pakk megvan, és salátával tálalva hibátlan fogás. Az alapja készen kapható leveles tészta, amit pár kanál tejföllel és egy kis mustárral megkenünk, kirakjuk vékonyra szeletelt paradicsommal, majd rámorzsoljuk a tonhalat, picit sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk provence-i fűszerkeverékkel és reszelt sajttal. Ha van egy kis olajbogyónk, kaprink, abból is potyogtathatunk a tetejére, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Tonhalas babsaláta

Ez egy igazi megúszós saláta, tartalmas, laktató, finom és fehérjedús, diétába is könnyedén beilleszthető. Konzerv bab és tonhal, friss paradicsom és saláta, egy gyors öntet, és kész is. A receptjét itt találjátok >>

Tonhalas spagetti

A tésztához is nagyon jól passzol a tonhal, ízben és időben is, hiszen mire megfő a tészta, a szósz is elkészül, és tálalható is a laktató villámfogás. Fűszerekkel és olajbogyóval feldobható, tejszínnel selymesíthető, a pontos recept itt található >>

Tonhalas burger

A tonhalból fasírtot vagy burgert is süthetünk, amivel olyanokat is rávehetünk az egészséges halhús fogyasztására, akik nem repesnek érte. Ebben a változatban egy kis maradék főtt krumpli, tojás és tonhal fűszerezett keverékéből készül, ráadásul sütőben, így effektív munka kevés van vele, és nagyon finom, salátával tálalva egészséges és diétás, de buciba is pakolható.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.