Az édes bundáskenyér az egyik legjobb étel lazázós reggelekre, kiadós, gyorsan elkészül, és hát nagyon finom. De mivel kulcsfontosságú alapanyaga a tojás, ezért a vegán étrendet követőknek le kell mondaniuk róla. Vagyis nem kell: ezzel a recepttel egyszerűen elkészíthetjük tojásmentesen is!

A bundáskenyér reggelire édesen, vacsorára sósan mindig is kedvenc volt, gyerekkori emlékeiben mindenkinek megjelenik valamelyik formájában. Praktikus, pikk-pakk kész, nem mellesleg remekül megmenthető vele a már kicsit szikkadt, amúgy nem túl kívánatos kenyér.

A sós bundáskenyérhez a tojás kiváltására növényi tejjel kikevert csicseriborsólisztet használhatunk, ha pedig édes változatot szeretnénk, ahhoz isteni finom banán, őrölt lenmag és növényi tej keveréke, és ha még finomabbá szeretnénk tenni - és miért is nem szeretnénk? -, akkor egy kis vaníliával és fahéjjal felturbózhatjuk. Villámgyors és ellenállhatatlan!

Vegán bundáskenyér édesen

Hozzávalók:

  • szeletelt kenyér
  • 1 érett banán
  • 1,5 dl kókusztej - vagy bármilyen növényi tej
  • 2 evőkanál őrölt lenmag
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • csipetnyi fahéj
  • 1-2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés: A banánt egy turmixba vagy késes robotgépbe tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a lenmagot, a vaníliát és a fahéjat, és simára, krémesre összeturmixoljuk. Mélytányérba öntjük, alaposan megforgatjuk benne a kenyérszeleteket.

Egy serpenyőben kevés kókuzszsírt olvasztunk, amikor már forró, beletesszünk a kenyérszeleteket, és szép pirosra sütjük, majd megfordítva a másik oldalukat is megsütjük.

Ízlés szerint friss gyümölccsel, dzsemmel, juharsziruppal tálaljuk.