Írd be, mit keresel:

Labancpecsenye, avagy töltött sült tarja tele ízzel

Fogalmam sincs, miért ez a neve és mi az eredete, de iszonyú finom, húsos, sajtos, fűszeres, magyaros ez az étel. Pikáns és pofonegyszerű, mi imádtuk!

Cookta - 2023.09.18.
Labancpecsenye, avagy töltött sült tarja tele ízzel

Isteni finom, puha hús fűszeres kéregben sülve, majd sajttal felturbózva, sütőben összesütve még egy menetben – nagyon egyszerű, de isteni, nekem természetesen az olvadó sajt a legjobb benne, de a húsimádók sem fognak csalódni.

Szerintem nagyon laktató és kiadós magában, én ezért csak salátával tálaltam, de klasszikus köretekkel is működik természetesen, krumplipürével, sült krumplival például, de szerintem bőven jó hozzá a könnyű sali, így még egészségesebb étrendbe is beilleszthető – minden disznóság ellenére is.

Forrás: Hajós Ágnes

Labancpecsenye

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 nagy szelet tarja (egyenként legalább 15 dkg)
  • pár evőkanál mustár
  • 4 nagy szelet jófajta (gép)sonka
  • 5 dkg sajt (lehet füstölt is)
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • olaj vagy zsír a sütéshez
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés: A húst alaposan kiklopfoljuk, mindként oldalukat megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral – ez a művelet akár egy nappal előbb is megtörténhet, de akkor ne sózzuk, csak a sütés előtt. Kiterítjük magunk elé, ráterítjük a sonkát, a felét kirakjuk a sajttal, majd ráhajtjuk a hús másik felét. Hústűvel alaposan összetűzzük, beleforgatjuk a paprikával összekevert lisztbe. Közben egy serpenyőben félujjnyi olajat hevítünk – vagy ugyanennyi zsírt -, szerintem ezzel finomabb. 🙂

Mikor elég forró, a hússzeletek mindkét oldalát megkapatjuk, majd tepsibe ültetjük. 10 percre 180 fokos sütőbe toljuk.

Én itt salátával tálaltam, de rizzsel, sült krumplival, savanyúsággal vagy bármilyen körettel nagyon finom.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.