Írd be, mit keresel:

Csirkecomb zöldséges csicserivel, az egészséges csodafogás

Pörgős munkanapokon sem kell lemondanunk az egészséges, finom és házias ételekről, szűk fél óra alatt is nagyot lehet varázsolni egy kis kreativitással. Ez a csirkés-csicseris egyedényes egytálétel tökéletes példa erre: tele van ízzel, színnel, jótékony rostokkal és fehérjével, de legfőbb érdeme, hogy őrülten finom.

Cookta - 2023.09.20.
Csirkecomb zöldséges csicserivel, az egészséges csodafogás

Egészséges, gyorsan elkészül, olyan laktató, hogy köret sem kell hozzá, ráadásul igazán kevés dolgunk van vele, mégis nagyon ízletes ez a zöldségekkel felturbózott egytálétel. A fehérjedús csirke és csicseriborsó mellé rostokban gazdag, de kalóriában szegény cukkini, padlizsán és paradicsom került, az egészet pedig egy kis fokhagyma és némi provence-i fűszerkeverék teszi ellenállhatatlanná.

Most csontos felső csirkecombbal készült, de akár falatoknyi darabokra vágott csirkemellel is készíthető, úgy még gyorsabb, hiszen könnyebben átfő a hús, de a csirkecombbal talán finomabb, szaftosabb. Maximálisan maceramentes, és nemcsak frissen finom, hanem felmelegítve is, ha van belőle maradék, a hűtőben 2-3 napig jól elvan.

Csirkecomb zöldséges csicseriborsóval

Hozzávalók:

  • 4 csirke felsőcomb
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zsenge cukkini
  • 1 kisebb padlizsán
  • maréknyi koktélparadicsom
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a padlizsánt felkockázzuk, a cukkinit félkarikákra vágjuk. A csirkehúst sózzuk és borsozzuk, majd egy mélyebb serpenyőben 2 evőkanál felforrósított olajon a bőrös felükkel lefelé elkezdjük pirítani, 5-6 perc után megfordítjuk, ezt az oldalát is kissé elősütjük, majd egy tányérra kivesszük.

A visszamaradt zsiradékba dobjuk az újhagymát és a padlizsánt, 2-3 percet pirítjuk időnként megkeverve, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a cukkinit és a leszűrt, leöblített csicseriborsót, sózzuk és borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel vagy alaplével. Az elősütött csirkét visszatesszük a zöldségek közé, az egészet megszórjuk provence-i fűszerkeverékkel, és fedő alatt, közepes hőfokon 10-12 perc alatt összefőzzük, majd a koktélparadicsomot is hozzáadjuk, utánízesítjük, és még 2-3 percet főzzük – azon melegében tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.