Írd be, mit keresel:

Vegán „sajttorta” körtével – kiadósabban és nagyon egyszerűen

A sajttorta olyan isteni finomság, amiről nehéz lemondani vegán étrend esetén, és már több változata született csak növényi alapanyagok használatával. Ezekben a receptekben leggyakrabban kesudió az alap, ami lássuk be, nem a legolcsóbb, de a jó hír, hogy tofuval is tökéletes sajttorta süthető, ami sokkal pénztárcabarátabb és nagyon finom!

Cookta - 2023.09.25.
Vegán „sajttorta” körtével – kiadósabban és nagyon egyszerűen

Nemcsak vegánoknak, de laktózmentes, gluténmentes étrendet követőknek is jól jöhet ez a szuper „sajttorta”, ami pofonegyszerűen összeállítható egy késes robotgépben, és a tofut leszámítva nem kell hozzá semmilyen különlegesebb alapanyag, tofu ma pedig már minden szupermarketben beszerezhető elég baráti áron.

A sajttorta egy része gyümölcs, jelen esetben zamatos körte, amivel édesítőt és zsiradékot is kispórolhatunk a tortából, mégis tökéletes állagú és ízű desszertet kapunk. Mivel a körtéhez nagyon jól passzol a vanília, így ez teszi nagyon harmonikussá a sütemény ízvilágát, de ízlés szerint bármilyen pépesíthető friss vagy fagyasztott gyümölccsel készíthetjük, nem okoz majd csalódást!

Vaníliás-körtés vegán „sajttorta”

Hozzávalók:

  • 30 dkg natúr tofu
  • 2 dl növényi tejszín
  • 20 dkg érett körte + a tetejére
  • 10 dkg cukor – vagy más édesítő
  • 4 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • csipet só

Elkészítés: A körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, felkockázzuk, és késes robotgépben pépesre mixeljük. Hozzámorzsoljuk a tofut, hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a kukoricakeményítőt, a sütőport, csipetnyi sót, valamint 1 evőkanál kókuszzsírt, és az egészet simára összeturmixoljuk.

A maradék zsiradékkal kikenünk egy kb. 21-22 centis pitetálat vagy sütőformát, beleöntjük a masszát, a tetejét kirakjuk ízlés szerint kisebb cikkekre vágott körtével.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 40 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, és lehetőség szerint a hűtőbe tesszük kb. 4 órára, hogy a tökéletes állagát elnyerje. Porcukorral meghintve szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.